пʼятниця, 22 серпня 2008 18:48

У Вінницькому зоопарку народилося зубреня

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  У вольєрі зоопарку ”Віноблагролісу” у Вінниці новонароджене зубреня ховається від спеки у тінь своїх батьків. Стать тварини ще не визначили. Працівники хочуть назвати його Султаном
У вольєрі зоопарку ”Віноблагролісу” у Вінниці новонароджене зубреня ховається від спеки у тінь своїх батьків. Стать тварини ще не визначили. Працівники хочуть назвати його Султаном

Кілька днів тому у вольєр випустили зубреня, яке 8 серпня народилося у вінницькому зоопарку "Віноблагролісу".

— Мама, диви яке биченятко, — тягне за рукав маму 5-річний Віталій Карась. — Воно похоже на маленьку коровку.

— То не биченятко, а зубреня, — повчає малого мати.

Сашко приїхав до зоопарку із селища Тростянець.

— Почули, що тут маленькі тваринки народилися та приїхали малому показати, — каже мати хлопчика. — Я не знала, що у Вінниці зоопарк є, збиралися їхати в Київ.

У вольєрі із зубрами подвійний дерев"яний паркан. Працівники зоопарку встановили його одразу, щоб зубри не переломали огорожу.

— На час народження вольєр із зубрами закривали від відвідувачів, — розповідає зоотехнік зоопарку Надія Сук. — Робили це заради безпеки, щоб зубри не накинулися. Зараз маля гуляє разом із батьками, харчується молоком матері. Згодом йому почнуть давати овочі та фрукти.

Стать зубреняти ще не визначили. Працівники зоопарку хочуть назвати малюка Султаном. Відділяти тварину від батьків не будуть, поки не подорослішає.

— Це рідкість, що в неволі у зубрів народився малюк, — каже Надія Володимирівна. — Їм мають  добре підходити умови.

Зубреня важить близько 15 кг.

— Воно ходить разом із батьками, потрохи щипає траву, — каже Надія Сук. — Тільки в спеку ховається в тінь.

Під час спеки працівники зоопарку обливають тварин водою. Для ведмедів поставили корита, в яких вони можуть купатися. Антилопам та оленям свіжу воду підливають частіше.

За останній рік у зоопарку народилися антилопа, плямисте оленятко, кози, вівці. Два місяці тому із київського зоопарку привезли двох мавпочок. Їх годують бананами, яблуками, помідорами. Відвідувачам заборонено пригощати мавп.

До зоопарку по вул. Тарнагродського у Вінниці щодня приходить більше 50 відвідувачів. Дитячий квиток коштує 3 грн, дорослий — 5 грн. За гривню можна купити корм для тварин — порізану моркву, буряк, яблука.

Зараз ви читаєте новину «У Вінницькому зоопарку народилося зубреня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі