вівторок, 06 травня 2008 18:05

У вінницькому Центральному парку підвищилися ціни на атракціони

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Атракціон ”Російська карусель” (на знімку) у вінницькому Центральному парку поставили 20 років тому. До початку сезону його розфарбували яскравими фарбами. Дерев’яні фігурки-сидіння полакували.  На каруселі можуть кататися найменші діти разом із батьками
Атракціон ”Російська карусель” (на знімку) у вінницькому Центральному парку поставили 20 років тому. До початку сезону його розфарбували яскравими фарбами. Дерев’яні фігурки-сидіння полакували. На каруселі можуть кататися найменші діти разом із батьками

Відвідувачів вінницького Центрального парку ім. Горького під час травневих свят здивували підвищені на 1–2 грн ціни на атракціони та непрацююче колесо огляду.

Підвищення цін на розваги дирекція парку пояснює зростанням зарплати працівників та тарифів на електроенергію.

— Ніяких дотацій на атракціони немає, — зітхає директор парку 42-річний Ігор Луценко. Його призначили на цю посаду місяць тому. — Нова дитяча карусель коштує до 20 тисяч євро. А великі, екстремальні, до 500 тисяч. Самі їх купити не можемо. — Нещодавно завершилася атестація всіх наших 17 атракціонів. Для безпеки відвідувачів вирішили зачекати із запуском колеса огляду, "Вихрю" та "Веселих гірок". Хоч вони й найпопулярніші. Необхідно замінити деякі деталі, щоб працювали бездоганно.

Вінницьким атракціонам від 17 до 21 року. Найстаріший — колесо огляду, заввишки 28 м.

— Демонтували "Літаючу тарілку" та "Юнгу", — продовжує чоловік. — Вони не відповідають технічним вимогам та економічно недоцільні.

Ігор Луценко розказує, що в дитинстві разом із батьками часто ходив у парк.

— Мої улюблені качелі були "літаки", що ходили по колу та "лошадки", які стояли біля автодрому, — усміхається. — Їх вже давно немає.

Парк ім. Горького працює щодня, крім понеділка, з 10.00 до 17.00. Квитки коштують від 5 до 12 грн. У вихідні кожен атракціон обслуговує близько сотні відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «У вінницькому Центральному парку підвищилися ціни на атракціони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі