понеділок, 18 лютого 2008 18:57

У Тульчині з центральної вулиці перенесуть базар

У березні в Тульчині Вінницької області відкриють новий двоповерховий торговельно-розважальний центр. Туди перейде частина торговців, що стоять на ринку по вул. Леніна.

— Той ринок із центральної вулиці повністю заберемо. Через нього не можуть проїхати автобуси, — каже заступник мера Тульчина 61-річний Олександр Булєєв. — Частину людей переведемо на колгоспний ринок, інших — близько 100 чоловік — на речовий. Решта підуть у торговий центр.

Базарники з насиджених місць іти не хочуть. Бояться втратити покупців. Від вокзалу до торговельного центру йти понад 2 км.  Маршрутки туди не їдуть.

— Та й за оренду дорого платити, — додає продавчиня Олена Квасневська, 35 років.

Нині прадавці щомісяця платять 150 грн ринкового збору. У торговому центрі доведеться 30–50 грн за кв. м орендованої площі. Для торгівлі потрібно хоча б 6 кв. м.

— Він хитрий, той прєдпрєніматєль, — обурюється 65-річна Зоя Устья, яка привезла на продаж сир і сметану. — Вистроїв торговий центр і бігом нас розганяти, щоб не мішали. Якби не його центр, то стояв би наш базар ще років сто й нікому не заважав би.

— Орендну плату виставлю мінімальну, — говорить власник торгового центру 42-річний Григорій Капула. — В інших торгових центрах платять до 100 гривень за метр. Ми йдемо на уступки. Організуємо для них місця на вулиці. Орендну плату не братимемо два місяці.

У новому центрі буде 25-метровий басейн і джакузі. Вони запрацюють за кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «У Тульчині з центральної вулиці перенесуть базар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі