понеділок, 27 травня 2013 07:15

У спеку квіти поливають що два дні

Автор: фото: Поліна Романова
 

Працівниця підприємства "Зеленбуд" Людмила Марчук, 42 роки, поливає зі шланга квіти, які повісили в термочашах на стовп на вул. Пирогова у Вінниці. Стоїть на спеціальному майданчику біля бочки з водою.

— Три роки тому міський голова попросив якось прикрасити електроопори. Придумали на них повісити пеларгонії, — розповідає заступник директора "Зеленбуду" 65-річний Микола Залецький. — Ці квіти найкраще пристосовані для міських вулиць, вкриваються суцільним килимом і цвітуть кілька місяців. Торік квіти звисали над дорогою, але то виявилося незручно. Один із тролейбусів зачепив горщик біля зупинки, мусили розвертати кашпо в інший бік. Форми для квітів робили самостійно. Горщики варили з металу, в нього складали агроволокно, щоб не витікала вода під час поливу. Торік закупили спеціалізовані термочаші в Києві.

У спеку квіти поливають що два дні. Бочки води вистачає на третину вулиці. Цього року заквітчали вул. Пирогова, просп. Коцюбинського, Соборну й Театральну.

— Квіти рожевого, малинового і коралового кольорів, — продовжує Микола Володимирович. — У термочашу вміщаються 15 рослин, у кашпо — дев'ять. Висіваємо їх у теплицях іще восени, щоб навесні розсадити вже великі квіти.

Рослини можна замовити в "Зеленбуді". Великий горщик обійдеться в 40 грн, малий у 26 грн. Ними прикрашають балкони в мікрорайоні Поділля.

— Гордістю міста є розарій на проспекті Коцюбинського. Там ростуть понад дев'ять тисяч троянд. Правда, щосезону близько тисячі кущів викопують, — додає Микола Залецький. — Цього року повністю оновили клумбу на Театральній площі. Там висадили голубі ялинки, самшит. У центрі міста плануєм посадити чорнобривці.

Зараз ви читаєте новину «У спеку квіти поливають що два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі