понеділок, 19 травня 2008 15:28

У Надії Колодько в один рік народилися син та онук

17 травня 20 жінок з Вінниччини отримали звання "Мати-героїня". Найбільше дітей — 13 — має Надія Колодько, 47 років, із села Капустяни Тростянецького району.

— Свого первістка я народила у 19, — розповідає Надія Колодько. — А далі через рік-два з"явилися: Галя, Свєта, Наташа, Олег, Вася, Мар"яна, Тамара, Оксана, Алла, Олеся, Таня і Роман.

Останню дитину жінка народила у 38 років. Найстаршому Тарасові — 29, найменшому Романові — 9.

— Діти, які народжуються бажаними, ростуть у любові та турботі, не можуть бути поганими, — каже соціальний працівник Капустянської сільради 48-річна Наталя Барбарська. — Колодьки усі порядні й роботящі.

2005-го родина втратила батька. Олега Борисовича не стало у Мар"янин день народження. Усі готувалися до святкового обіду, коли він пішов до окремої кімнати відпочити. Звідтіля уже не вийшов. Після трагедії Надія Миколаївна захворіла на цукровий діабет.

Жінка має п"ятьох онуків. Старший народився того ж року, що і найменший син Рома.

— Маємо в районі трьох матерів-героїнь, ще на шістьох зробили подання, — розповідає спеціаліст відділу Тростянецької райадміністрації 40-річний Віталій Кульчиковський. — Вони мають отримати одноразову допомогу в 10 прожиткових мінімумів.

У Вінницькій області з початку року звання "Мати-героїня" отримали 50 жінок.

Зараз ви читаєте новину «У Надії Колодько в один рік народилися син та онук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі