понеділок, 26 травня 2008 19:16

У Калинівці будують полігон

— Наше стихійне сміттєзвалище не витримує ніяких санітарних вимог, — скаржиться заступник мера міста Калинівка на Вінниччині Михайло Долюк, 41 рік. — П"ять років тому його зачищали, трамбували та консервували. Коли з"явилося багато пакуючих матеріалів — поліетиленових пакетів, кульків — сміття стало більше. Оцей бардак знову накопичився.

Стихійне звалище біля Калинівки законсервують. На його місці висадять дерева. Для нового смітника міськрада виділила 5 га землі. Він буде розташований за 4 км від міста, неподалік від стихійного.

Полігон твердих побутових відходів будують у Калинівці з жовтня 2007-го. На 5 га викопали яму у формі жолоба. У ній пресуватимуть сміття. На дно та по боках постелили захисну поліетиленову плівку, завтовшки 10 мм. Вона може лежати 10 років. Смітник розрахований на стільки ж.

Поліетиленова плівка захищатиме ґрунтові води, каже 50-річний Сергій Марчук, директор будівельно-монтажного управління N5, яке будує полігон. Сміття складуватимуть так, щоби швидше перегнивало.

Біля полігона встановлять сортопереробну дільницю. Приватна фірма займатиметься переробкою дерева, паперу, металу, пластику.

— На продовження будівництва цього року мають виділити 2 мільйони 200 тисяч гривень, — зазначає заступник мера з економічних питань 33-річна Ірина Бондар. — Торік дали мільйон. Тільки поліетиленова плівка коштує 547 тисяч. Із міської казни 47 тисяч гривень витратили на проектну документацію.

Зараз ви читаєте новину «У Калинівці будують полігон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі