четвер, 29 травня 2008 20:35

Три будівельники впали з 12-метрової висоти

Автор: фото надане прес-службою ГУМНС України у Вінницькій області
  52-річний вінниччанин Анатолій Дяков загинув на місці будівництва торговельно-розважального комплексу. Він та його напарники не мали страхувальних пасків, касок, захисної сітки на лісах. Постраждалі робітники працювали без трудових книжок та договорів. Як
52-річний вінниччанин Анатолій Дяков загинув на місці будівництва торговельно-розважального комплексу. Він та його напарники не мали страхувальних пасків, касок, захисної сітки на лісах. Постраждалі робітники працювали без трудових книжок та договорів. Як

У Вінниці 27 травня о 9.25 з четвертого поверху недобудованого торговельно-розважального комплексу на місці колишньої фабрики "Вінниччанка" впало три будівельники. Вони зірвалися з будівельних риштувань. 52-річний Анатолій Дяков впав на проїжджу частину і помер. 52-річний Сергій Лаврентюк й Анатолій Юхимчук, 42 роки, впали в середину будівлі на рівні третього поверху і травмувалися об бетонні сходи.

— Я почув людський крик і звук падаючого тіла, — розповідає очевидець 17-річний вінниччанин Олександр Очеретний. — Коли впав перший, двоє інших ще були наверху. Здавалося, що вони не можуть втримати рівновагу і стараються вхопитися за лєса. Але не втрималися і попадали в середину зданія.

Хлопець переводить подих і показує на четвертий поверх будівлі.

— Коли я підбіг ближче до стройки, побачив на дорозі тіло чоловіка в крові, — продовжує хлопець. —  Будівельники, сказали мені потримати його голову. Я відчував пульс на шиї. Доки викликали "скору",  чоловік помер у мене на руках.

Олександр показує фотографії на мобілці, які зробив після приїзду "швидкої допомоги". Голова постраждалого розкололася майже навпіл.

Два чоловіки, які впали в середину, живі. Їх відвезли до міської лікарні швидкої допомоги. У них відкриті черепно-мозкові травми та геморологічний шок. Стан потерпілих тяжкий. Лікарі кажуть, шансів на життя мало.

— Чоловіки впали через порушення правил безпеки на будівництві, — говорить начальник вінницької інспекції охорони праці Держгірпромнагляду Василь Таран. — У них не було ні касок, ні страхувальних пасків, ні захисної сітки на лісах. Кілька місяців тому наші інспектори перевіряли це будівництво. Часто не можемо це робити, бо за новим законом наша служба повинна за місяць попередити власників про перевірку. А за такий строк хто завгодно підготується.

Ні власників торговельно-розважального центру, ні інженера з безпеки праці на будівництві не було. Комплекс зводить київська компанія "СКС-груп". Після нещасного випадку будівельники не припинили роботи.

— Постраждалі працювали без трудових книжок і без договорів, — перекрикує працюючу дриль Василь Таран. — Але, якщо доведуть факт усної домовленості з роботодавцем, родичі зможуть отримати компенсацію.

За словами начальника прес-служби Вінницького управління надзвичайних ситуацій 33-річного Олександра Кутового, це другий випадок смерті на виробництві цього року.

— Місяць тому був нещасний випадок на Вінницькому радіотехнічному заводі, — розповідає Кутовий. — Під час демонтажу стіни, вона придавила чоловіка. Тут постраждало три людини. Подібних фактів групового виробничого травматизму на Вінниччині не було вже більше п"яти років.

Зараз ви читаєте новину «Три будівельники впали з 12-метрової висоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі