вівторок, 21 жовтня 2008 16:16

Суддя Володимир Люлько зімітував замах на себе

Минулого понеділка "ГПУ" повідомила, що на суддю Тульчинського райсуду Вінниччини 34-річного Володимира Люлька скоїли замах. 16 жовтня в чоловіка стріляли з пістолета, коли він їхав машиною. Тієї самої ночі згоріло приміщення Тульчинського суду. У вівторок, 22 жовтня, міліція повідомила, що суддя сам зімітував замах.

При проведенні огляду місця пожежі правоохоронці запідозрили умисне пошкодження майна. Двері суду були вибиті. Поряд знайшли дві каністри з-під пального. За півгодини після пожежі до міліції звернувся Володимир Люлько із заявою, що його авто обстріляли на дорозі Немирів–Тульчин.

— Сумніви щодо правдивості слів заявника в експертів виникли одразу, — зазначає старший інспектор відділу зв"язків із громадськістю обласної міліції Анна Олійник.

Кульові пошкодження автомобіля "Опель Омега" свідчать, що по машині стріляли, коли вона стояла. Натомість суддя заявляє, що в автівку стріляли під час руху.

Слідство стверджує, що напередодні суддя придбав мобільний телефон, з якого сам собі надсилав смс-повідомлення з погрозами. Це мало забезпечити йому алібі про існування нападників.

— Під тиском доказів суддя зізнався, що імітував замах, аби уникнути відповідальності за винесення ним неправомірних рішень, — продовжує Олійник.

У лісопосадці біля дороги міліціонери знайшли пістолет ТТ із магазином. Припускають, що суддя купив зброю і намовив іншу людину вистрілити в машину. Знайшли дві гільзи та рукавички.

Продовження теми читайте в номері "ГПУ" від 24 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Володимир Люлько зімітував замах на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі