пʼятниця, 02 листопада 2007 07:04

Старе авто міняють із доплатою на китайський джип

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Менеджер автосалону Олександр Коновалов показує вінничанину багажник китайського джипа ”Ксенікай”. Він закривається спеціальним електронним замком. На задній панелі зовні встановлена невеличка відеокамера, щоб водій міг бачити дорогу позаду
Менеджер автосалону Олександр Коновалов показує вінничанину багажник китайського джипа ”Ксенікай”. Він закривається спеціальним електронним замком. На задній панелі зовні встановлена невеличка відеокамера, щоб водій міг бачити дорогу позаду

Чорний китайський джип "Ксенікай" (Xinkai) стоїть на тротуарі вул. Соборної біля магазину "Терранова". "Поміняй старе авто на нове", — закликає реклама не склі автівки. Машину поставили працівники вінницького автосалону "Ярема-Моторс", що на вул. Першотравневій, 88. Джип із усіх боків оглядають кілька людей.

— Тут даже телевізор є, — усміхається 23-річна вінничанка Олеся Брижовата. — Погано, що коробка передач неавтоматична й машина для мене дуже велика. Я хочу невеличку з коробкою-автоматом, щоб зручно було їздити по городу.

Автомобіль "Ксенікай" повноприводний. Потужність 126 кінських сил. Об"єм двигуна — 2,4 л. Як запевняє менеджер, авто бере 5 л на 100 км. Чоловіки недовірливо переглядаються.

— Це нова модель 2007 року. Зроблена по ліцензії компанії "Тойота". Коштує 98 тисяч гривень. Ми забираємо вашу стару машину, а різницю в ціні доплачуєте й можете їздити, — пояснює менеджер автосалону 26-річний Олександр Коновалов. — Також стара машина може стати першим внеском кредиту на джип. Усі документи на обмін автівки оформляємо за два дні.

Стару машину оцінює незалежний експерт із торговельно-промислової палати. Він враховує вартість нового авто такої самої моделі та зношеність. Автівку обов"язково перевіряють на станції техогляду на вул. Чехова.

До машини підходить молодик і віддає консультантові папери.

— Купив собі "Ксенікай" два тижні тому, поки що не жаліюся, — говорить 38-річний Олег Вітомський. — Колишній "Ніссан-Альмера" дуже багато бензину жер — 10 літрів на сотню кілометрів. А він же дорогий.

Авто Вітомського 2005 року випуску оцінили в 70,7 тис. грн. За новий джип доплатив 27,3 тис. грн.

— Найчастіше люди не хочуть брати автомобіль через те, що немає сервіс-центру обслуговування китайських авто, — пояснює Олександр Коновалов. — Але його вже почали будувати на Київській і через два місяці мають закінчити.

На новий джип міняють із доплатою всі марки машин, яким до 10 років. Старі автівки збувають на ринках.

Зараз ви читаєте новину «Старе авто міняють із доплатою на китайський джип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі