четвер, 24 квітня 2008 17:11

Русло річки закидали будматеріалами

Автор: фото: Ілля ГОРОДЕЦЬКИЙ
  Школяр лізе через затоплений місток по вулиці Талаліхіна у Вінниці. Вода в річці піднялася на два метри через навалені в неї будматеріали. Русло розчищали рятувальники
Школяр лізе через затоплений місток по вулиці Талаліхіна у Вінниці. Вода в річці піднялася на два метри через навалені в неї будматеріали. Русло розчищали рятувальники

— Ура! Училки на уроки опоздають! — кричить хлопчик 13 років. Він перелазить через місток по залізних поручнях на вул. Талаліхіна у Вінниці.

23 квітня близько 12-ї години у дворі будинків N3 і N5 цієї вулиці на два метри піднявся рівень води у річці. Її вінничани називають "вонючкою". Стік пролягає від вул. Кірова, де раніше був розташований хімзавод, і впадає в річку Південний Буг. Його довжина приблизно 10 км.

— Справжнє море, — хлопчик сідає на верхній поручень мосту, ногою дістає до води та бризкає вбік. — Ні проїхати, ні пройти.

Причина затоплення — зведення багатоповерхівки та офісного центру на вул. Київській. Будівельне сміття скидали в річку. Воно перекрило русло.

— Я думав, що потоп — від сильного дощу, який пустився ще з вечора, — почісує потилицю 56-річний Іван Токарчук житель будинку N3. — У місті пробки, вода затопила дороги.

Рятувальники приїхали о 14-й годині. Вони розчистили русло, й рівень води впав до норми приблизно за дві години. До цього  мешканцям приватних будинків доводилося йти кілометр обхідними шляхами до найближчої тролейбусної зупинки  Місток на вул. Талаліхіна скорочує дорогу, що веде до міської лікарні N2, профтехучилища N4 та школи N32.

Зараз ви читаєте новину «Русло річки закидали будматеріалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі