четвер, 03 липня 2008 20:20

Роман Притуляк їде на олімпіаду з хімії до Будапешта

Вінничанина 17-річного Романа Притуляка запросили на міжнародну олімпіаду з хімії. Вона пройде 12 липня в столиці Угорщини — Будапешті.

— Я того року привіз срібло із Всеукраїнської олімпіади, — каже Роман. — Запросили навчатися до Московського університету на хімфак, я відмовився. Потрібно було тут здавати екстерном екзамени за 11 клас. Я не захотів.

2008-го Притуляк на такій же олімпіаді посів третє місце.

— У нас ніде займатися практикою з хімії, — розповідає мати Тетяна Притуляк. — Він теоретично всі завдання рішає швидко.

Цьогоріч 26 учнів міста стали переможцями всеукраїнських олімпіад із різних предметів. Призерів обласних конкурсів — 271. На преміювання цих учнів та їхніх учителів міськрада виділила майже 18 тис. грн.

Нині переможці олімпіад відпочивають у приміському таборі. Путівок на море "олімпійцям" не вистачило. Туди посилають дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, переможців спортивних і танцювальних змагань.

Зараз ви читаєте новину «Роман Притуляк їде на олімпіаду з хімії до Будапешта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі