середа, 09 січня 2008 16:45

П"яний викликав "швидку" і побив лікаря

3 січня мерія Вінниці передала пункту швидкої допомоги 11 нових автомобілів "газель". За них заплатили понад 1 млн грн. Гроші виділили з бюджету. Ще на 46 тис. грн закупили медобладнання.

— До цього дня в нас працювало 20 автомобілів, — говорить старший лікар зміни швидкої допомоги 56-річний Василь Гунченко. — Їх бракувало, бо щодоби вінничани майже 300 разів викликають "швидку". Ті машини, що в нас були, вже відпрацювали своє.

Лікарі "швидкої" скаржаться на неповагу до них.

— Ми не захищені, — каже Василь Гунченко. — У перший день нового року одного з фельдшерів побив п"яний, який викликав "швидку" задля забави. Зараз чоловік лежить у нейрохірургії зі струсом мозку. П"яний не вибачився. Сказав, що він син впливового воєнного, і йому нічого не буде.

Лікарі нарікають на водіїв, які не поступаються дорогою машинам із сиреною.

— Сподіваємося, що влада оновить таблички на будинках із номерами та назвами вулиць. Бо важко знайти потрібну адресу. Заважають і бетонні блоки на дорогах між будинками. Зрозуміло, що люди так хочуть відгородити свій двір від автомобілів. Але комусь із сусідів це може коштувати життя.

Середня зарплатня лікаря "швидкої" — 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «П"яний викликав "швидку" і побив лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі