четвер, 26 лютого 2009 18:52

Подушка із гречаного лушпиння лікує храп

20-річна Лілія Тищенко з Ладижина рік тому придбала подушку за 135 грн.

— Вона наповнена гречаним лушпинням, — розповідає Лілія. — Нарешті знаю, що таке спати зручно і висипатися. Як не ляж — ніщо не муляє і не колить. Таку ж подушку привезла мамі — у неї алергія на пух, а поролонових вона терпіти не може. Гречаною подушкою мама теж задоволена. Вже місяць на ній спить — і ніякої алергії. Ще й каже, морщини на обличчі почали розгладжуватися.

Натуральний наповнювач поглинає вологу і зберігає постійну температуру. Тому такі подушки рекомендують дітям та людям із підвищеним потовиділенням.

На Глибочанському млині Тростянецького району гречане лушпиння лежить насипом просто неба.

— Із тонни гречки виходить 28 відсотків лупи — так у нас називають оболонку від гречки, — каже власник млина Олексій Суховітрук. — Літом приїздила до нас знахарка з Києва, набрала два мішки для подушок. Це природний екологічно чистий біоенергетичний наповнювач. Сам не користувався, але кажуть, хто спить на такій подушці, той не хропе.

Вироби з лушпинням слід пилососити раз на два місяці. Вологи вони не бояться, кліщі, як у пір"ї, не заводяться.

— Я родом із Житомирщини, але дуже довго жила в Естонії. Там бачила китайські валики під шию, наповнені гречаною лузгою, — згадує 54-річна цілителька Ольга.— Коли переїхала в Київ, почала себе неважно почувати, дуже розболілися кості. От тоді й згадала про китайські валики. Літом гостювала у подружки в Тростянецькому районі, звідтіля привезла гречану лузгу. Пошила матрац і валик. Почувати себе стала куди ліпше.

Цілителька каже, що валик обов"язково має бути вашого розміру: довжина валика — відстань від кисті до ліктя, діаметр — довжина плеча.

Зараз ви читаєте новину «Подушка із гречаного лушпиння лікує храп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі