четвер, 15 липня 2010 20:03

Площу Гагаріна мають добудувати до жовтня

13 липня ввечері під навісом кафе "13 стільців" біля арки Центрального входу від спеки сховалися кілька десятків вінничан. На вулиці +30°С.

"13 стільців" розташоване напроти ЦУМу. Там триває реконструкція площі Гагаріна. Мають побудувати фонтан, підземні магазини та паркінг на 180 автівок. Об"єкт з"єднають із універмагом підземним ескалатором.

— Влада обіцяє до Дня міста (кінець вересня. — "ГПУ") завершити цю стройку! — розповідає двометровий на зріст чоловік із компанії, яка сидить за столиком. Показує на будівельників, які через дорогу викладають плиткою стіни нового підземного паркінгу.

— Але до Дня міста в якому році? Його й так мали 2009-го відкрити, — перебиває співбесідник. — Почали копати і наткнулися на підземну річку, а та в озеро біля парку стікається. То недобудований підземний паркінг постійно водою заливало. Прийшлося їм усе бетоном заливати. Я туди свою машину не поставив би.

Будівництво підземного торгово-розважального комплексу й паркінгу на пл. Гагаріна розпочали 2007-го. За кілька років до цього з площі демонтували фонтани та лавочки для відпочинку.

Почали копати і наткнулися на підземну річку

За 10 м від кафе 50-річний Валерій Чернецький пропонує перехожим за 20 грн проїхатися верхи на коні. Розповідає, що вже 10 років заробляє катанням на 18-річному темно-гнідому коні на кличку Дружок.

— Ми з Дружком усе бачили! — каже Валерій Чернецький, погладжуючи коню гриву. — І як ступеньки знімали, і лавочки, і фонтан. І як йолки незаконно зрізали. Пообіцяли їх посадити. Але куди посадять, як усе заасфальтірують? Помню, хлопчина катався на велосипеді по розібраній площі, там арматура стирчала, то він зачепився і загинув.

Зараз ви читаєте новину «Площу Гагаріна мають добудувати до жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі