четвер, 11 вересня 2008 21:10

Підшипниковий завод розділяють на кілька підприємств

Мітинг на підтримку колективу Вінницького підшипникового заводу відбувся під стінами підприємства. Було понад 100 чоловік. Представники власника заводу не прийшли.

— Трудовий колектив вимагає відновлення роботи колишнього гіганта підшипникової промисловості, — зазначає заступник голови федерації профспілок Вінниччини Микола Ніколов, 58 років. — Тут працювало дев"ять тисяч людей. Тепер залишилося 900. І тих новий власник не допускає на роботу. Зарплатню не виплачує з квітня. Торік підшипників продали на 40 мільйонів гривень. А власник заявляє, що виробництво збиткове.

У березні урядова комісія дійшла висновку, що підприємство стратегічне для України, виробнича база та кадри на ньому збережені. Однак ситуація не змінилася. Чиновники у справи приватного підприємства втрутитися не можуть.

— За рік ми організовували зустрічі власника з шістьма різними інвесторами, — каже начальник обласного управління економіки Андрій Гижко, 30 років. — Та вони не змогли домовитися. Через заборгованість із зарплати ініціюватимемо перед прокуратурою питання притягнення власника до відповідальності. Це дозволить продати майно.

Чиновники не бачать майбутнього заводу як цілісного комплексу. Одним з варіантів є створення на його території 4–5 підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Підшипниковий завод розділяють на кілька підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі