четвер, 30 жовтня 2008 16:47

Підприємства скорочують робочий день

Через фінансову кризу частина підприємств області зменшила обсяги виробництва. Аби не звільняти своїх працівників, підприємці скорочують робочий день і тиждень.

— Багато підприємств розуміє, що криза рано чи пізно завершиться, — каже  спеціаліст Ленінського центру зайнятості у Вінниці 37-річна Оксана Захарчук. — Тому важливо зберегти кадри, аби після несприятливих часів знову в повному обсязі відновити виробництво.

Робочий день скоротили 42 підприємства області. Зокрема, Вінницький насіннєвий завод, авіазавод і завод тракторних агрегатів. До трьох днів скоротили робочий тиждень на заводі "Маяк", що випускає теплообігрівачі.

Нині в області не спостерігається суттєвого збільшення безробітних. Виняток — збільшення звернень до центру зайнятості колишніх банківських спеціалістів з роботи із клієнтами. Вони потрапили під скорочення після призупинки видачі банками кредитів.

— Також збільшилася кількість робітників, які повернулися із роботи в Москві, — розповідає Захарчук. — Очевидно, там підприємства також переживають не кращі часи.

Зараз ви читаєте новину «Підприємства скорочують робочий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі