четвер, 31 липня 2008 19:02

Підприємці сплачуватимуть за дощові стоки

Вінницяводоканал почало нараховувати плату за дощові стоки, які утворилися на території підприємств міста.

— Згідно з правилами користування комунальними системами водопостачання, затвердженими Держжитлокомунгоспом України, такі нарахування мали бути введені ще з 1 січня цього року, — каже виконувач обов"язків заступника начальника Водоканалу 27-річний Сергій Кушнір. — Але це було упущення зі сторони "Водоканалу". Перераховувати плату за минулі місяці ніхто не буде. У Хмельницькому, Харкові, Сімферополі ці нарахування проводили вже кілька років.

Розраховуватимуть плату за дощ на підставі даних обласного гідрометеоцентру та даних про площу підприємства. Об"єм стоку від опадів множитимуть на 0,8, якщо територія заасфальтована чи забетонована. Якщо на ній є газони, їхню площу множитимуть на 0,2, бо до каналізації потрапляє менше стоків. Нарахування плати проводитимуть лише в тих районах міста, де є мережі централізованої каналізації. За один кубометр опадів підприємцеві доведеться сплатити 3,42 грн. Із підприємства площею 10 кв. м за рік може назбиратися не більш як 5 кубометрів опадів.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці сплачуватимуть за дощові стоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі