четвер, 05 травня 2011 19:06

Підприємці не йдуть на новий ринок

Підприємці міста Ямпіль відмовляються переходити на новий ринок. Він розташований на вул. Комінтерна в ангарі колишньої райсільгосптехніки.

На ринку на вул. Леніна торгують близько 60 осіб. Вранці 3 травня туди прийшов мер 44-річний Олександр Кульбаба з міліцією.

— Є рішення райради від 20 квітня про переведення підприємців на новий ринок, — пояснює. — Але торгівці звернулися з проханням до районної влади, щоб їх залишили на старому місці до Великодня. Ми пішли на поступки. А це прийшли з міліцією і мали складати протоколи на тих, хто торгував у цей день.

Ринок на вул. Леніна належить місцевому підприємцю Анатолієві Жаруку.

— Колись міська рада видала рішення виділити землю ринку під забудову маленьких магазинчиків, — говорить міський голова. — Торговці самовільно захопили територію і побудувалися. Решті не було куди дітися, і вони пішли продавати на вулицю. Ми відмінили попереднє рішення міськради. Новий ринок взявся перебудовувати Сергій Вічанський. Він пече хліб у місті. Зробив щось схоже на вінницький Урожай. Ринок критий, має павільйон, лабораторії, інші магазинчики теж під накриттям.

До нового ринку мер обіцяє пустити маршрутку.

— Одне з тих приміщень, які перебудовують під ринок, належить секретарю міської ради Миколі Тасійчуку, — розповідає Анатолій Жарук. — А підприємці туди йти не хочуть, бо там дуже брудна зона. Колись туди зганяли мити машини. Там стояли грузовики, текло мастило. Приміщення непридатне для торгівлі. На той ангар нема технічної документації. Він погано провітрюється. Коли влітку надворі буде під 30 градусів жари, то всередині можна буде вдушитися.

Микола Тасійчук заперечує, що є власником одного з ангарів нового ринку:

— Нам головне забрати хаотичну торгівлю з вулиці. Раніше підприємці платили ринковий збір, тепер більшість нічого не платять, бо торгують на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці не йдуть на новий ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі