четвер, 08 квітня 2010 16:59

"Перші вісім років жили на підприємстві, не знали, що таке відпустки, вихідні"

Автор: фото надане Григорієм Деруном
  Григорій Дерун: ”Сподіваюся, що продовженням нашого бізнесу будуть займатися племінники”
Григорій Дерун: ”Сподіваюся, що продовженням нашого бізнесу будуть займатися племінники”

Вінницький бізнесмен 44-річний Григорій Дерун, власник ювелірної фірми "Діадема" минулого місяця очолив обласний осередок партії "Сильна Україна".

Меценат у грудні 2009-го допоміг провести у Вінниці кінофестиваль "Дні українського кіно". Торік від ювелірної фірми Вінниці подарували ключ міста. Його виготовили зі срібла з позолотою, на ключі — символіка міста. 2007 року подарували колар міського голови — геральдичний знак зі срібла, який за часів середньовіччя означав, що місто має Магдебурзьке право. Щорічно для конкурсу "Міс Вінниця" фірма "Діадема" робить нову коштовну корону за власними ескізами.

Чи плануєте балотуватися на посаду мера?

— На посаду мера я однозначно не йтиму, тому що в нас ефективний і нормальний мер. Таку владу треба підтримати.

Розкажіть, як заробили перші гроші?

— Із братом почали заробляти, коли вчилися в художньому училищі в російському місті Кострома. Створювали архітектурні проекти для інших підприємств. Усі канікули працювали. На зароблені гроші купували ювелірне обладнання. Коли створили свою фірму, то перші три роки працювали на тому обладнанні. Після училища рік працював на ювелірному заводі "Кристал" у Вінниці. Був там першим дизайнером. Фірму "Діадема" заснували із братом 15 років тому. Зразу хваталися за любу роботу. Перші вісім років жили на підприємстві, не знали, що таке відпустки, вихідні. На Новий рік попадали додому за 15 хвилин до бою курантів.

Коли купую машину — виплачую частинами

Півроку тому зупинився один із найпотужніших ювелірних заводів країни "Кристал". Чи вплинуло це на ваш бізнес, бо ж по суті з ринку пішли ваші конкуренти?

— Шкода, що закрилось ювелірне підприємство по огранці алмазів. Було багато ювелірних підприємств в Україні, які використовували продукцію вінницького заводу. Її якість була високою. І вважалося, що використовувати вставки заводу "Кристал" — це вже половина успіху.

Останнім часом у Вінниці відкрилося чимало ювелірних підприємств. Як справляєтеся з конкуренцією?

— Здорова конкуренція завжди повинна бути. Це підштовхує нас працювати ще краще.

Що вважаєте своїм найбільшим досягненням?

— Троє дітей. Старша донька 20-річна Настя навчається в музичному училищі імені Глієра, збирається стати оперною співачкою. Син 19-річний Єгор вступив до Київської академії будівництва і хоче стати архітектором. Наймолодша донька 14-річна Аліса ще ходить у школу. Сподіваюся, що продовженням нашого бізнесу будуть займатися племінники — їх у мене двоє. Я відкрив би ще виробництво столового посуду. Створив би підприємство, яке займалося би сувенірами, та відділення з інкрустації вогнепальної зброї.

Яку найбільшу суму витрачали?

— Стараюся гроші тратити рівномірно і заплановано. Коли купую машину — виплачую частинами. Живу у трикімнатній квартирі на Вишеньці (мікрорайон у Вінниці. — "ГПУ"), повільно будую двоповерховий будинок. Маю непоганий автомобіль ("лексус" вартістю $70 тис. — "ГПУ"), бо авто має бути надійним і зручним.

Зараз ви читаєте новину «"Перші вісім років жили на підприємстві, не знали, що таке відпустки, вихідні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі