четвер, 26 червня 2008 19:28

Парки хочуть зробити самоокупними

Місяць тому працівники Центрального парку ім. Горького у Вінниці отримали письмове повідомлення про реорганізацію підприємства та звільнення з роботи. У місті почали говорити, що парк приватизовують.

— Насправді робиться нове комунальне підприємство шляхом злиття двох — Центрального парку та парку Дружби народів у мікрорайоні Вишенька, — коментує директор Центрального парку Михайло Мельничук, 36 років. — Ніякого звільнення не буде. А чому отримали повідомлення? Так передбачено в трудовому законодавстві.

Нове підприємство називатиметься "Об"єднана дирекція парків культури та відпочинку міста Вінниці".

— Досі тут працювало багато підприємців, — веде далі Мельничук. — Торгували, але нічого не сплачували. Зараз усе це ми закрили. Знесені всі малі архітектурні форми.

У Центральному парку є планетарій. В Україні подібних закладів п"ять.

— Ми підозрюємо, що його хоче "прихватизувати" Самвел Егоян. Він три роки орендує частину фойє планетарію. Добудував кафе, — говорить завідувач планетарію Марія Левченко, 66 років. — Гучна музика, нецензурний лексикон і цигарковий дим заважають нам проводити лекції. Недавно з Києва приїздив чоловік. Ходив міряв щось. Казав, робитимуть над кафе другий поверх. Але ж будівля робилася за проектом Одеського інституту архітектури!

Підприємець Самвел Егоян спростовує чутки.

— Да я не собираюсь его выкупать, — запевняє російською. — Я уже устал от этих сплетен.

Центральний парк є пам"яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Міськрада щороку виділяла на нього 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Парки хочуть зробити самоокупними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі