четвер, 15 січня 2009 18:27

Озокеритом гріють хворі суглоби

У Немирівській райлікарні Вінниччини артрити, артози, остеохондрози, поліартрити лікують озокеритом.

— Я лежу в райлікарні з артритом. Сустави не хочуть згинатися, болять руки. Уже прийняв шість процедур. Трохи краще. Не так болить, — розповідає 66-річний Василь Марченко із села Рубань Немирівського району.

Озокерит нагрівають до 45–50°, розливають у лотки і ставлять на хворі суглоби. Хворого закутують у ковдру, щоб тепло довше зберігалося. На курс потрібно 10–12 процедур.

— Озокерит знімає біль, набряки, зменшує запальні процеси. Це дозволяє людині краще рухатися, — каже лікар-голкорефлексотерапевт Наталія Печак, 53 роки.

Тривалість процедури 10–40 хв. залежно від віку. Дітям ставлять на 10 хв, дорослим до 20. Якщо дозволяє серце, то 30–40 хв.

Озокерит має високу тепловіддачу, добре тримає тепло. Процедуру призначають після масажу. На руки й ноги ставлять гарячішим, ніж на інші ділянки тіла.

— У нас всі процедури, як у Хмільнику. Одне, що немає радону. Але хворі отримують курс лікування по курсівках і тому виходить безкоштовно, — додає старший фельдшер Володимир Царенко, 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Озокеритом гріють хворі суглоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі