четвер, 11 вересня 2008 21:06

"Оркестръ Хоронько" виступить на джазовому фестивалі

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Німецький джазмен Вадим Гольц грає на трембіті на Джазовому фестивалі у Вінниці торік
Німецький джазмен Вадим Гольц грає на трембіті на Джазовому фестивалі у Вінниці торік

13 та 14 вересня у Вінниці проходитиме 13-й фестиваль "Міжнародні дні джазової музики". Організатор — 39 річна Ірина Френкель із міського управління культури, запевняє, що глядачі отримають задоволення.

— Приїде багато іменитих виконавців — французький квартет "Пульчинелла", валторніст Аркадій Шилклопер, тріо Ульріха Дрехслера з Австрії, польське тріо Анджея Ягодзинського, дует Гендріка Меркенса та Тиціана Йоста, — каже Френкель. — Але найбільш епатажний — це, звісно, "Оркестръ Хоронько". Головний герой Дмитро Хоронько — надзвичайно багатогранна особистість. Він співає очима, усім тілом. А костюми має яскравіші, ніж у Бориса Мойсеєва. Приїзд цього колективу —  справжня честь для нас.

Уперше у фестивалі братиме участь вінницький естрадно-духовий оркестр "ВінБенд". Колектив створений 1 березня цього року.

— Із Японії спеціально на концерт прилітають менеджери компанії "Ямаха" — пан Сузукі та пан Асакі, — веде далі організатор. — Ми хочемо, щоб "Ямаха" взяла участь у розвитку нашого оркестру та духової музики у Вінниці в цілому.

Щороку проводиться серйозна робота щодо пошуку талановитих виконавців і груп, каже Френкель. Готуються до фестивалю цілий рік.

Він співає очима, усім тілом

— Якщо ми розпочали підготовку до наступного свята другого дня після закінчення попереднього, то ми уже на день спізнилися, — сміється жінка.

Вона розповіла, що вже має ідеї для 15-го і навіть 20-го фестивалів. Поділитися ними відмовилася.

— Дуже хотіла би запросити до нас Кріса Баді, — це перша труба світу, — говорить Френкель. — А ще — оркестр Раймонда Паулса. Це поки що мрії, але їх можна здійснити.

Число "13" чиновницю не лякає. Вона навпаки вважає його гарним:

— Тринадцять — це такий підлітковий вік, коли, ставши дорослим, можна бавитися, як дитя, і нічого не станеться.

Торік 12-й джазовий фестиваль у Вінниці потрапив до Книги рекордів України в номінації "Найдовша пряма трансляція мистецької події". Він тривав 11 год. 40 хв. без перерви.


Фестиваль відбуватиметься в концертній залі облтелерадіокомпанії у Вінниці, вул. Театральна, 15. Квиток 5, 10, 20 і 40 грн. Замовлення за тел. 8 (0432) 69 00 25, 8 094 903 40 25

Зараз ви читаєте новину «"Оркестръ Хоронько" виступить на джазовому фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі