четвер, 31 грудня 2009 16:36

Оренда квартир на свята зросла вдвічі

Вінничани Андрій Ковальов, 32 роки, та на рік старший Олександр Богатько на новорічні свята з друзями вирішили винайняти однокімнатну квартиру.

— Так робили у серпні на день народження Андрія, — розповідає Олександр. — Тоді однокімнатка на добу коштувала 250 гривень. Нас святкувало 12 чоловік. Щоб оплатити квартиру, скинулися по 20 гривень. Знімали на добу. Там була і посудомийна машина, і посуд, і караоке, і кльовий тєлік. Вирішили так зробити, бо в Андрієвій робили ремонт.

За кілька годин до початку свята в орендовану квартиру принесли харчі та напої.

— Святкували всю ніч, кілька разів приходили сусіди сваритися, та ми не відкривали, — каже Андрій Ковальов. — Хотіли зняти однокімнатну квартиру на Новий рік, щоб відсвяткувати на нейтральній території. Але в агентствах запевняють, що квартири або здані, або ціни на свята від 500 до 800 гривень. Та за таку ціну можна святкувати в ресторані з хавчиком і випивкою.

Найбільше подорожчали апартаменти в центрі Вінниці та районах неподалік Центрального парку. Оренда однокімнатки на добу з 31 грудня на 1 січня обійдеться у 600 грн, двокімнатної — 800.

— Завжди перед Новим роком ціни на квартири зростали. У центрі найбільше, бо там головна ялинка, відбуваються концерти, — каже рієлторка агентства "Добробут" Валентина Дорош, 35 років.

Рієлтори запевняють, що популярними стали приміські будинки. Їх здають подобово від 400 до 1000 грн.

— За тисячу гривень можна орендувати особняк в Царському селі під Вінницею з басейном, — додає Дорош. — Їхати всього два кілометри, а в розпорядженні буде вісім кімнат, кухня. Обично будинки знімають на святкування сімейні пари. Тоді надворі можна посмажити шашлики, включити голосно музику і не заважатимете ні ви сусідам, ні вони вам.

— Зазвичай люди, які знімають подобово житло, думають, що ні за що не відповідають. Насправді з ними укладають договір, у якому вказують, що вони відповідають за псування техніки, — каже юрист агентства "Твій Дім" Віктор Амонс, 28 років. — У договорі прописано, якщо не працюватиме телевізор або будуть зіпсовані меблі, за це доведеться заплатити 30 відсотків від оціночної вартості техніки.

Зараз ви читаєте новину «Оренда квартир на свята зросла вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі