середа, 14 листопада 2007 18:20

Олія подешевшала на кілька тижнів

У Вінниці за останні два тижні олія подешевшала на 1,5 грн. За літр рафінованої "Олейни" платять 8,3 грн у магазинах і 9 грн — на ринку. Продукт марки "Чумак" коштує 9,5 грн/л.

Найдешевша — розливна Вінницького олієжиркомбінату. Літр нерафінованої коштує 7,7 грн.

— Беру дорожчу, бо вона краща, — підходить до прилавка пенсіонерка Катерина Ілюхіна. — Наша заводська замерзає навіть при незначному морозі й жарити на ній погано. У мене півтори літри заводської олії йде набагато швидше, ніж "Олейни".

У супермаркеті "Сільпо" подешевшання пояснили зниженням закупівельної ціни виробників. Розливна олія на ринку також здешевіла з цієї причини.

— До кінця року її ціна знову може зрости, — зауважує начальник відділу продажів Вінницького олієжиркомбінату 34-річний Олег Страхов. — Зараз знизилась закупівельна ціна насіння, але вже за кілька тижнів воно знову подорожчає.

На центральному ринку Хмельницького ціна на олію впала в середньому на 50 коп. Нерафінована коштує 9,2, рафінована — 9,5 грн/л. На розлив літр можна придбати за 8 грн.

Продавці скаржаться, що кілька днів тому закуповували на 1,5 грн дешевше. Закупівельна ціна щодня змінюється.

У супермаркетах міста "Олейна" коштує 10–10,2 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Олія подешевшала на кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі