четвер, 29 квітня 2010 18:30

Обіди привозять у термостійкій тарі

Автор: фото: Ірина МАМРИГА
  Кухар ресторану ”Люксор” Неля Сяба (на передньому плані) розкладає на кухні гречану кашу в одноразові лотки. Офіціантка Яна Гребінь нарізає салат. Щодня замовляють 20–40 обідів
Кухар ресторану ”Люксор” Неля Сяба (на передньому плані) розкладає на кухні гречану кашу в одноразові лотки. Офіціантка Яна Гребінь нарізає салат. Щодня замовляють 20–40 обідів

"Усе таке смачне, — каже 27-річна Світлана Швець, власниця гайсинського салону краси "Гетьман". — Уже чотири тижні замовляємо з дівчатами доставку обідів".

Півтора місяця тому в Гайсині з"явилася нова послуга — доставка їжі. Страви готують у ресторані "Люксор". Пообідати можна за 10–13 грн. Асортимент залежить від дня тижня. Обов"язковим є гарнір із м"ясом чи рибою. Можна також замовити вареники з картоплею, пельмені, деруни, плов, млинці з м"ясом і салати, хліб, пакетик із сіллю. Привозять страви в термостійкій одноразовій тарі в точно зазначений час.

— Я обрадувався, коли узнав про таку послугу, — каже економіст відділення банку "Хрещатик" 30-річний Андрій Демидась. Він замовляє обіди вже другий тиждень. — Раніше бігав додому на обід, не завжди встигав.

Власниця "Люксору" Ніна Іщук розповідає, що ідею підказав працівник ресторану Дмитро Михайлюк.

— Гроші беремо тільки за їжу, а доставка безкоштовна, — говорить Ніна Станіславівна. — Щодня замовляють від 20 до 40 обідів. Це небагато і не завжди нам вигідно. Але я сподіваюся, що згодом послуга стане популярною серед гайсинчан. У планах на майбутнє ще й доставка перших страв. Якраз зараз шукаю постачальника одноразового герметичного посуду.

Послугою вже користуються працівники перукарень, багатьох магазинів і СТО, райлікарні та інших організацій.

Обов"язковим є гарнір із м"ясом чи рибою

— Да, я чув про доставку обідів, — запалює цигарку гайсинчанин Віктор Патлатюк, 34 роки. — Колега казала, що порції нормальні — відбивну ледь подужала. Але я не можу собі позволити тратити щодня на обід по 10 гривень. На місяць це вийде аж 200 з хвостом. А якщо ще й дружина братиме, то 400. Зараз ми хочемо закінчити ремонт у хаті, сину-випускнику платимо за репетиторів. Ще й дочка у восьмому класі хоче модно одіватися. Короче, є куди гроші дівати.

Віднедавна в Гайсині можна замовити й піцу з місцевої піцерії. Доставка коштує 5 грн.


У жодному з інших райцентрів області таких послуг немає. У Вінниці доставка замовлення коштує 20 грн.

Світлана Житнік чотири роки тому заснувала фірму з приготування обідів. Рік тому відмовилася від цієї справи.

— Готувала вдома із дочкою. Комплексний обід виходив у середньому від 8 до 13 гривень, доставку робили безкоштовно на власному авто. За день готувала від 15 до 35 порцій. Торік відмовилися від обідів у офіси. Люди стали брати їжу з собою і обідів не купували. Бувало й таке, що половину готових порцій приносила назад. А ще конкуренція. Сьогодні я принесла катлєту з кашею по шість гривень, а завтра моя конкурентка принесла те ж саме по п"ять. Звичайно, що візьмуть у неї.

Світлана розповідає, що найбільше замовляли обіди 2007 року. Потім цей бізнес пішов на спад:

— У мене багато знайомих, які займалися приготуванням обідів, але більшість повідмовлялися через конкурентів. Цю послугу в нас перейняли ресторани. Вони закупають великі партії продуктів, відповідно й ціни в них менші. От борщ із м"ясом ми продавали по 3,5, а вони по 2,6 гривні. Вони готували його 100 порцій, а ми 20. А коли подорожчали продукти, були змушені піднімати ціну і відмови від обідів почастішали.

Тепер доставку обідів у Вінниці роблять лише два ресторани: "Сіті" та "Пузата хата". Замовлення від 200 грн привозять безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Обіди привозять у термостійкій тарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі