четвер, 14 серпня 2008 17:27

Новини коротко

Студентів із постраждалих від повені районів, які навчалися на контрактній формі навчання, переведуть на державну. Кошти виплачуватимуть до кінця навчання.



На Вінниччині зібрали 2 млн т зерна. При середній врожайності 39,6 ц/га, пшениця вродила по 43 ц/га. Заступник губернатора Василь Черній каже, що пшеницю ІІІ класу будуть закуповувати по 1251 грн/т.



У селах Дашів, Іллінецьке та Слободище Іллінецького району почали проводити кооперативний водогін. Люди збирали по 100 грн із сім"ї. Малозабезпечені та пенсіонери здавали удвічі менше.




Держава виплатить компенсації за домашніх тварин, загиблих від повені. За одну корову чи коня 2 тис. грн, за свиню — 500 грн, за вівцю — 300, за одну бджолосім"ю — 200. Раніше кошти до 5 тис. грн постраждалим видавала "Укрпошта", а понад цієї суми — Ощадбанк. Тепер одержувач сам обирає, де йому зручніше отримати гроші.



Будівництво найбільшого в області храму Георгія Победоносця Української православної церкви Московського патріархату розпочали біля Будинку офіцерів на площі Перемоги у Вінниці. Він стане 30-ю в місті православною церквою. Споруду зведуть у російському силі церковної архітектури. Вона буде точною копією Воскресіння Христова, що в кримському Форосі. Матиме 9 бань.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі