понеділок, 09 квітня 2012 07:15

На "Вінницяхліб" до паски додають шоколад і мигдаль

Автор: фото надане підприємством ”Вінницяхліб”
  Паски підприємства ”Вінницяхліб” готують із натуральних продуктів
Паски підприємства ”Вінницяхліб” готують із натуральних продуктів

— Наше підприємство випікає паски ще з радянських часів. Правда, тоді ми не вживали слово "паска". Але все одно були традиції, і ми випікали кекси, — розповідає директор "Вінницяхліб" Микола Луп'як. — Люди їх купували, щоб святити, але в значно менших обсягах.

Чи змінилася технологія випікання пасок?

— Ні, вона не змінюється вже багато років. Паска — традиційний продукт. І ми хочемо, щоб таким він і залишався. У нас є простий дідівський рецепт, уже випробуваний досвідом. Для виробництва беремо борошно вищого ґатунку, дріжджі, незбиране молоко, цукор, курячі яйця, родзинки. Працівники підприємства горді з того, що наша паска натуральна. Обладнання на заводі дозволяє створити такий мікроклімат для випікання, якого часом важко досягти вдома. Це і відповідна температура, і концентрація водяної пари. Тому ми не використовуємо ніяких добавок, щоб паску зробити пухкішою.

Скільки будуть коштувати паски цього року?

— Завод відпускає по 5,16 та 10,38 гривні залежно від ваги. У магазині паски будуть трохи дорожчі. Реалізуватимуться під торговою маркою "Хлібна хата".

Які види пасок виготовлятимете?

— Вагою 200, 300 та 500 грамів. Для споживачів, які шукають солодшого продукту, готуємо "Кекси святкові" з шоколадом, мигдалем, цукатами. Це вже подарунковий варіант, продається в гарній упаковці. Є паски для дітей, прикрашені марципановою іграшкою.

Коли ви розпочинаєте виробництво паски?

— Цього року перші партії починаємо пекти ще з 4 квітня, до католицького свята. А з 11 квітня виробляємо основну кількість. Плануємо виготовити 36 тонн паски, або 96 тисяч штук. Щороку частину пасок обов'язково розвозимо малозабезпеченим, сиротам, інвалідам. У таке світле свято всі мають ще раз згадати про милосердя та допомогу ближнім.

Чи є особливі обряди на виробництві при випіканні паски?

— Основний обряд у паски попереду — коли її святять люди. А в нас працівники моляться перед початком випікання.

Зараз ви читаєте новину «На "Вінницяхліб" до паски додають шоколад і мигдаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі