четвер, 13 серпня 2009 17:48

На реконструкцію дитячого садка потрібен мільйон гривень

У дитсадку N1 селища Тростянець на Вінниччині 20 років протікає дах.

— Нашому садочку 31 рік, — каже завідувачка Віра Дробна, 64 роки. — Ремонтуємо щороку, але це без толку: потрібен новий дах.

Віра Антонівна веде у спальню. Показує на стелі руді плями від дощу, що переходять на стіну.

— Переставили ліжка в інший бік, бо штукатурка на дітей падає, вода капає, — пояснює.

Дитсадок N1 відвідують 210 дітей. Він найбільший у районі.

— Невдалим був проект садочка, який мав плоский дах, — розповідає селищний голова Тростянця Петро Ярмак, 54 роки. — 2006 року перед виборами нам обіцяв допомогти народний депутат Володимир Поляченко. Казав: зробіть документацію, а я гроші дам. Тоді ремонт коштував 750 тисяч гривень, сьогодні ж це буде понад мільйон.

Минулого року Тростянецька селищна рада витратила 25 тис. грн на документацію. Поляченко в допомозі відмовив.

— Його представник заявив, депутат і так багато допоміг області, — продовжує Петро Ярмак. — Порадив написати листа голові обласної ради з проханням виділити кошти.

Заступник голови обласної держадміністрації 47-річна Любов Спиридонова каже, що мільйон гривень для обласного бюджету — це непосильні кошти. Треба просити гроші в Києві.

— Ми можемо допомогти сумою у 100–200 тисяч гривень, — говорить Спиридонова. — Потрібно чекати наступного року і подавати заяву на включення дитсадка у перелік об"єктів, які потребують державних коштів для реконструкції. Але я зв"яжуся із обласним управлінням освіти, нехай вони пошлють до Тростянця групу для оцінки ситуації. Можливо, зробимо частковий ремонт даху.

Зараз ви читаєте новину «На реконструкцію дитячого садка потрібен мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі