понеділок, 11 серпня 2008 18:56

Могилівчан не вносять у списки постраждалих

6 серпня натовп зібрався біля міськради Могилева-Подільського Вінницької області.

— Чули, президент приїде перевіряти, як у нас ліквідовують стихію, — каже сива жінка в ситцевому халаті. — Оце чекаємо. Бо шо це за бардак? Ті, в кого не було води, пополучали гроші. Бо то — свої. А ми, старі пенсіонери, нікому не нужні.

— Ми заяви понаписували, — додає інша літня жінка. — На пошту ходили, а там кажуть, зі штабу бумаги ще не передали.

Працівниця комунального господарства Галина в яскраво-помаранчевій жилетці чистить із тротуарної плитки намул.

— Бачите, полоску? — показує на пам"ятник Шевченкові. — Ото йому по пахви вода стояла. Чорнобривці на клумбах почорніли. А в нас тут така красота була.

— Що ті квіти? Ще виростуть! А хто нам збитки верне? — чути з натовпу.

69-річна Ганна Бурнакова мешкає в 5-поверховому будинку на вул. Гоголя. Каже, її квартиру не підтопило, але залило підвал.

— Там у кожного речі, продукти. Усе попортилося, — зітхає жінка. — А ще боїмося обвалу, під домом яма утворилася. Заяву, що підтопило, подала, теж у списках нема. Я 49 років відробила на державу. І оце заслужила таке ставлення?

Не внесли в списки на отримання компенсації і Ніну Будзянську.

— Я жила над самим Дністром. Будинок після повені дав тріщину, — скаржиться жінка. — Жити в ньому неможливо, він — аварійний. Викликала комісію, оцінили збитки, а в списках мене нема.

Тимчасово Будзянська переїхала до родичів. Каже, що стане бомжем, бо її хата поволі зсувається.

— Та не кипятіться ви раньше времені! — заспокоює жінок якийсь чоловік. — Тимошенко сказала, що всі получать гроші, значить получать. Ше дойде й до вас черга.

Міський голова Могилева-Подільського Михайло Саволюк, 43 роки, не заперечує, що є проблеми з виплатами компенсацій.

— У нас є питання по підвалах, — зазначає. — Невдоволені люди, будинки яких уціліли, а затопило підвали. Хтось каже, що в нього там картопля та продукти зберігалися, хтось, що до підтоплення виніс туди комп"ютера. Втрати можна компенсувати, але поки що немає такого розпорядження уряду.

Зараз ви читаєте новину «Могилівчан не вносять у списки постраждалих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі