четвер, 21 січня 2010 18:14

Міськрада подарувала 29 візків

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Вінничани чекають у холі міськради вручення дитячих візочків батькам, діти яких народилися на новорічні та різдвяні свята
Вінничани чекають у холі міськради вручення дитячих візочків батькам, діти яких народилися на новорічні та різдвяні свята

29 немовлят народилися у Вінниці в Новий рік і на Різдво. У ніч на 1 січня дев"ять малюків — чотири хлопчики та п"ять дівчаток. На Різдво — 10 дівчаток і стільки ж хлопчиків. Першим о 01.25 з"явився на світ 1 січня хлопчик із вагою 4300 г та зростом 57 см.

14 січня від мерії родинам вручають подарунки. Забирати їх прийшли лише п"ять мам, замість інших — чоловіки. Після привітання мера Володимира Гройсмана, 31 рік, у залі засідань міськвиконкому батьків запрошують у хол. Там розставили візки, всередину кожного поклали м"яку іграшку.

Чоловіки стають у чергу, пред"являють паспорти — свій і дружини. У кого дівчинка — отримують рожевий папірець, за хлопчика — блакитний. Це аби працівниця, яка видає подарунки, не наплутала з кольором коляски.

— Куди лізеш? Після мене підеш, дома дружина хвора, сам спішу, — каже чоловік у синій спортивній куртці. Інший, в окулярах і блайзері з хутра, намагається пройти без черги. Батьки кілька секунд штовхаються, інші намагаються їх заспокоїти.

Прийшли лише п"ять мам

— Коляска — це доречний дарунок, ми її якраз не купували. Тільки збиралися, — зауважує 36-річний Олексій Бортюк. — Мій Миколка серед усіх виходить найдовший — 58 сантиметрів, а вага 3 кілограми 950 грам. Народився о 18.00 на Святвечір. Правда, спочатку були впевнені, що він з"явиться на Водохреща. У нас із дружиною Наталею це друга дитина. Старша Оленка вже другокласниця. Донечка так за братиком турбується, переживає. Якщо заплаче малий, і в неї сльози виступають. Наташа народила без ускладнень. Сказала, що було трохи важче, ніж перші пологи, але швидше. У три години приїхали в лікарню, у шість — був хлопчик. Уже забрав їх додому, почуваються чудово.

2009-го на Новий рік і Різдво народилися 32 дитини.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада подарувала 29 візків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі