середа, 03 вересня 2008 18:11

Міський чемпіонат із хокею відновили через 18 років

У суботу у Вінниці відкрили перший хокейний чемпіонат міста. У ньому змагатимуться п"ять команд. Ігри проходитимуть щосуботи протягом вересня у "Льодовому клубі" в парку ім. Горького. Початок о 10.00. Вартість квитка 5 грн.

— Останній хокейний чемпіонат у місті відбувся 1990 року, — розповідає президент Вінницької обласної федерації хокею Володимир Давидюк, 36 років. — Тоді змагалися п"ять-шість команд, які представляли підприємства та навчальні заклади. Потім на заваді проведенню турніру стало погане фінансування та теплі зими, що не дозволяли заливати катки.

Хокей відроджується завдяки появі в місті двох льодових комплексів і фінансовій допомозі місцевої влади. У змаганнях беруть участь команди "Патріот", "Факел", "Гайдамаки", "Динамо" та "Спартак".

— Чемпіонат закінчиться весною наступного року, — продовжує. — Маємо популяризувати хокей серед дітей та молоді. Найкращі гравці з усіх колективів за результатами першості перейдуть до команди "Патріот". Вона 1 листопада цього року представлятиме Вінницю в Чемпіонаті країни серед команд першої ліги.

Володимир Давидюк розраховує, що матчі можна буде проводити й у льодовому комплексі "Айс Авеню" на вул. Порика. Поки що в ньому немає сітки, яка захищала б глядачів на трибунах.

Зараз ви читаєте новину «Міський чемпіонат із хокею відновили через 18 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі