четвер, 08 липня 2010 18:53

Мешканці багатоповерхівки купили дитячий майданчик

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  На дитячому майданчику біля будинку №24 по вулиці Фрунзе у Вінниці граються не тільки 35 дітей цього будинку. Приходять і з сусідніх дворів. В інших будинках також почали збирати гроші на купівлю майданчика
На дитячому майданчику біля будинку №24 по вулиці Фрунзе у Вінниці граються не тільки 35 дітей цього будинку. Приходять і з сусідніх дворів. В інших будинках також почали збирати гроші на купівлю майданчика

"Онукам зараз є де розгулятися", — кажуть літні жінки, що сидять на лавках біля будинку N24 на вул. Фрунзе у Вінниці.

Багатоповерхівка має сім під"їздів. Мешканці будинку за власні кошти придбали і встановили дитячий майданчик.

— Син раніше ходив гратися до сусідніх дворів, — розповідає  Наталія Медецька. Має 11-річного сина Сергія та 3-річну доньку Настю. — Ось і задумалася, як би це свій майданчик організувати. Дітей у нашому будинку багато.

Наталія Миколаївна дізналася, скільки коштує дитячий майданчик:

— Потрібно було 5800. Зрозуміла, що самі такої суми не потягнемо. Хто ж захоче здавати по 500 гривень? Почала шукати спонсорів. Тільки в "Нашій Рябі" обіцяли допомогти. А ще наш сусід Олександр Білінський зв"язався з "Фронтом змін", то вони виділили тисячу гривень.

Спочатку гроші здали 35 сімей, що мають маленьких дітей.

— Збирали по 150 гривень. Разом із тисячею від спонсора вийшло 4800. То я лягала з думкою, де гроші взяти, і вставала з нею. Боялася, щоб не прийшлося зібране роздавати, — згадує Наталія Медецька. — Але якось дозбирали цю тисячу. Зразу придбали гірку, наші папи стали її встановлювати. Як люди побачили, що рух є, почали активніше здавати гроші. Навіть ті, в кого дітей немає. Зібрали всього вісім тисяч. А "Наша Ряба" придбала нам велику качелю. Вона три тисячі гривень коштує.

Потрібно було 5800 гривень

Жінки фарбували, чоловіки облаштовували гральні зони та прикопували колеса.

— Колеса збирав по різних станціях техобслуговування, — розповідає Юрій Медецький, 34 роки. — Штук 60 закопали. Гойдалку-терези зробили самі з підручних матеріалів: там і полотєнцесушитєлі, і труби.

— Ці колеса відділяють наш майданчик від дороги. У нас це була найбільша проблема, — каже Наталія Миколаївна. — Дорога прямо під домом. А сірий бетонний паркан попросили одну жінку розмалювати дитячими картинками.

Наталія Медецька говорить, що із сусіднього двору приходила жінка дізнаватися, із чого треба починати, щоб облаштувати майданчик.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці багатоповерхівки купили дитячий майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі