пʼятниця, 22 серпня 2008 18:49

Мер Жмеринки і власник універмагу сваряться через заїзд

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  У Жмеринці на розі вулиць Центральної і Радянської робітники встановлюють бордюр, щоб зробити заїзд і виїзд до універмагу. Заступник мера, каже, так зменшаться аварійні ситуації
У Жмеринці на розі вулиць Центральної і Радянської робітники встановлюють бордюр, щоб зробити заїзд і виїзд до універмагу. Заступник мера, каже, так зменшаться аварійні ситуації

У Жмеринці в центрі міста перед універмагом тривають ремонтні роботи. Досі на площі була автостоянка. Директор магазину Зіновій Трахтенберг, 52 роки, каже, що після ремонту до будівлі буде незручно під"їжджати. На його думку, міський голова 38-річний Віктор Жеребнюк робить це навмисно.

— Це щоб до мене люди не ходили, — каже чоловік. — У нього до мене особиста ворожнеча. Два роки тому був конкурс на оренду кінотеатру в нашому місті. То його жінка поклала бізнес-план на одну сторінку, а в мене було на 35 сторінок. А ще — сім ескізів, яким мало бути зданіє після реконструкції. І конкурс виграв він. Як можна було його виграти з одною сторінкою бізнес-плану? А потім я універмаг купив, і він мені півтора року не давав магазин відкрити. Офіційної причини не було, просто не хотів підписувати дозвіл на торгівлю. Так уже більше 10 років іде. Він вважає, що у Жмеринці князь, і буде так, як він хоче.

За словами Трахтенберга, робітники спочатку говорили, що на площі має бути клумба, а потім тротуар із бордюрами.

— На запитання про дозвіл на роботи, люди мені сказали, що це наказ міського голови й що вони працюватимуть і надалі, — продовжує власник універмагу.

Головний серед робітників назвав себе Артуром Владиславичем і сказав, що дозволи всі є.

— Канєшно всьо єсть, — говорить він. — Кошторис єсть, проект єсть, разрєшеніє єсть. По етому вопросу ви можетє обращаться в ЖКХ (житлово-комунальне господарство. — "ГПУ"). А я з собою бумаги не ношу.

Заступник міського голови 53-річний Віталій Стус заявив, що земля біля території універмагу належить міській раді.

— Ми облаштовуємо нормальний заїзд, щоб автомобілі з одного боку заїжджали, а з іншого виїжджали. У нас у центрі односторонній рух, є багато порушень. Роботи проводяться відповідно до плану благоустрою міста. Він затверджений виконкомом міськради.

Жмеринський мер Віктор Жеребнюк зазначає, що неодноразово просив Трахтенберга вивезти сміття:

— У мене особиста ворожнеча до тих людей, які не хочуть виконувати рішення міськради та відмовляються вивозити сміття і наводити лад на прилеглій території. Міська влада неодноразово зверталася до Зіновія Трахтенберга, щоб вивіз сміття біля його універмагу. Потім, щоб зробив нормальний заїзд. Та він не реагує та ще й робить із цього піар. Тому ми вирішили облаштувати заїзд власними силами.

Зараз ви читаєте новину «Мер Жмеринки і власник універмагу сваряться через заїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі