понеділок, 17 вересня 2012 05:15

Лічильники міняють кожні 16 років

"Нас змушують поміняти електричні лічильники, бо є вимога РЕМу. Інакше наш будинок відключать від електроенергії. Хто має встановлювати ці лічильники і хто платить за роботу?"

Питає Ірина Рябоконь, 30 років, м. Калинівка

Відповідає 28-річний Ігор Мульський, заступник директора з енергозбуту Калинівських електричних мереж.

— Лічильники мають установлювати кваліфіковані електрики, і не важливо, працюють у жеку чи в електромережах. Заміна лічильника займе до 20 хвилин. Найняти приватного електрика обійдеться в 50-200 гривень. Замовити з електромереж дорожче на сотню-півтори. Найняти електрика можна колективно, всім поверхом чи під'їздом, так вигідніше. Лічильник треба купувати самому в господарських магазинах. Ми рекомендуємо київський "Нік". Він коштує 200 гривень. Перед заміною лічильника житель має зняти показники старого і записати їх у книжку по сплаті за електроенергію, краще одразу розрахуватися за використане світло. Новий лічильник почне рахувати з нуля. Міняти лічильники потрібно кожні 16 років. Людина сама повинна це контролювати. Раніше РЕС ставив лічильники безкоштовно, тепер такого немає.

Відключати будинок від електрики через старі лічильники не будуть. Власники житла можуть напряму укласти з нами договори на постачання електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Лічильники міняють кожні 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі