четвер, 02 вересня 2010 17:30

Корови перестали давати молоко

— Божечко, заходю ввечері у хлів корову доїти, а молока нема, — розповідає Марія Ільчак, 62 роки, із села Мала Вулига Тиврівського району. — Вона ж у мене тільки-но розтелилася. Давала 22 літри в день. А це  півкружки надоїла. Зранку у корови почався понос і з носа піна виходила.

21 серпня на пасовищі за селом Мала Вулига отруїлися невідомою речовиною 34 корови. Поряд — поля кукурудзи одного із фермерських господарств. Згодом зі схожими симптомами отруєння у корів до ветеринарів звернулися четверо жителів сусіднього села Підлісівка. Усіх тварин удалося врятувати.

— Відібрали зразки крові, ґрунту, корму та води, — говорить 52-річний Володимир Качур, заступник головного лікаря обласної лабораторії ветеринарної медицини. — Підозрюємо отруєння хімічною речовиною.

— Два дні тому почали знову випускати корів пастися, — додає Параскева Білостенна, 70 років. — Хоч два тижні пройшло, а корова наша дає тільки 8 літрів у день. Не знаємо, що робити. У липні було таке, що корови потравилися аміаком. Пасли корів на аеродромі за селом. Вони напилися води з калюжі. Потім люди почали пасти на другому пасовиську. І на тобі — те саме.

Зараз ви читаєте новину «Корови перестали давати молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі