пʼятниця, 31 серпня 2007 07:09

Із розібраної школи побудують дорогу

Недобудовану нову школу в селі Яблуновиця Оратівського району по цеглині розбирають учні місцевої школи.

— За тищу цілих кірпічів дають нам 100 гривень, — розповідає 16-річний Володимир Войтенко. — Грузим у Камаз для фірми, шо дорогу строїть. Платять тільки за цілі. Щоб дорога крепша була.

У селі живе 420 жителів, більшість — пенсіонери. У старій школі вчаться 24 учні. 1990 року почали будувати нову двоповерхову на 160 дітей із навколишніх сіл. Коробку закінчили, але через брак коштів не накрили дахом. Усі ці роки цегла мокла під дощем і розсипалася.

— Хотілося б учитися в новому будинку, щоб там був комп"ютерний клас і багато учнів, — розповідає 16-річна Юля Ларіонова. — Але дорога теж треба. Як тільки дощ, то не виїдеш з вулиці. Цілу осінь шльопаємо по болоті в резиняках.

Цього року в селі запрацює цегельний завод фірми "Тетій".

— Для них дорога стала основною проблемою. По ній нічого неможливо возити, — пояснює голова райради 53-річний Анатолій Опалюк. — Улітку із фірмою заключили договір, що вони розберуть цю школу і построять шлях. Будівництво планують закінчити в жовтні.

Цього року в Яблуновиці першокласників немає.

Зараз ви читаєте новину «Із розібраної школи побудують дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі