вівторок, 15 квітня 2008 17:51

Іллінецькі села будуть із телефонами

На початку квітня в Іллінцях Вінницької області відкрито нову цифрову телефонну станцію "Євросело-11". Її виробляє Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка.

Телекомунікаційні послуги стануть якіснішими для жителів  Іллінецького району. Приміські населені пункти Варварівка та Джупинівка перейшли на центральну міську цифрову станцію.

— Ремонт існуючих та створення нових ліній тривав кілька місяців. Монтаж нової АТС відбувався протягом двох тижнів. У районі збудована волоконно-оптична лінія зв"язку Іллінці-Дашів протяжністю 30 км. Підключення селища Дашева до волокна дасть можливість мати зв"язок та Інтернет жителям Білок, Криштопівки, Кам"яногірки, Китайгорода, Леухова, Слободища, Городка, – говорить начальник Іллінецького цеху електрозв"язку Владислав Катрага.

Ємність нової АТС майже 3 тис. номерів і може збільшуватися. Будівництво станції та ліній обійшлося Вінницькій філії "Укртелекому" в 4,5 млн грн.

Зупиняв "стару" АТС місцевий ветеран-зв"язківец Йосип Ліневич, 67 років. Свого часу він монтував та вводив її в експлуатацію. Перед тим, як натиснути кнопку знеструмлення сказав:

— 1969 року, коли прийшов працювати електромеханіком, застав ще ручний комутатор. Це вже друга станція в області, яку доручають мені відключати. Перед цим був у Погребищі Вінницької області.

У день відкриття подарували телефонні апарати двом жителям райцентру — учасникам війни Миколі Щуровському та Любові Таран. Їм безкоштовно підключили телефонний зв"язок.

Минулого року "Укртелеком" вклав 61 млн грн у будівництво нових об"єктів. Найбільшими новобудовами є цифрові АТС у Жмеринці, Могилеві-Подільському, Тульчині, Крижополі. 2007-го модернізовано сільську телефонну мережу у 23 населених пунктах області. Ввели 22 тис. номерів та вирішили проблему телефонних черг.

Цьогоріч уведуть в дію нові цифрові АТС у 12 райцентрах області. Це дасть можливість скоротити чергу на 20 тис. До кінця року працюватимуть 73 площадки широкосмугового доступу до Інтернету. Нині в області послугами доступу до всесвітньої мережі від "Укртелекому" користуються 15 тис. чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Іллінецькі села будуть із телефонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі