четвер, 30 жовтня 2008 16:54

Харчі перевірятимуть на генетично модифіковані організми

До кінця року на базі центру "Вінницястандартметрологія" створять лабораторію, в якій продукти перевірятимуть на наявність генетично модифікованих організмів — ГМО. Це буде друга лабораторія в Україні.

— У нас в області найбільше вирощують сільськогосподарську продукцію, — каже начальник вінницького центру стандартизації, метрології та сертифікації Світлана Іонова. — Після створення лабораторії, виробники зможуть у стислі строки перевірити власну продукцію на вміст ГМО. У разі відсутності, маркуватимуть продукцію надписом "Без генетично модифікованих організмів".

Генетично модифіковані організми містять клітини, які змінювалися через додавання модифікованого гену або гену іншого біологічного виду.

— Після вживання таких продуктів відбуватиметься зміна генетичного складу тканин людини, й імунна система знищуватиме власний організм, — пояснює доктор біологічних наук Катерина Картава.

Торік уряд заборонив експортувати продукти з вмістом ГМО без відповідної позначки.

Зараз ви читаєте новину «Харчі перевірятимуть на генетично модифіковані організми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі