четвер, 14 травня 2009 16:55

Губернатор Олександр Домбровський не оприлюднив декларації про доходи

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Жоден із нинішніх керівників Вінниччини не оприлюднив своїх прибутків за минулий рік.

— Декларацію я подав вчасно, ще наприкінці березня, — заявляє мер Вінниці Володимир Гройсман, 31 рік. — Чітко розписав усі свої доходи. У працівників податкової претензій до мене немає. Не приховую, що доходи отримую не тільки із зарплати. Вважаю себе цілком забезпеченою людиною, але оприлюднювати свої доходи не хочу й маю на це право.

У місті кажуть, що мер має торговельну та будівельну фірми. Нещодавно почав зводити триповерховий будинок у Царському селі, за 3 км від Вінниці. Живе із дружиною у центрі міста у трикімнатній квартирі, виховує двох доньок — Юлію та Христину.

Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський, 47 років, також відмовився оприлюднювати доходи. Про це повідомила його прес-секретар Ірина Кошельник.

Дружина губернатора Ірина Домбровська має власну фірму "Вінницький копіювальний центр". Діти Домбровських живуть окремо. Син Андрій має будівельну фірму й мережу гральних автоматів, донька Тетяна займається юридичною практикою у Києві. Подейкують, що родина губернатора керує кількома радіостанціями, має мережу роздрібних магазинів та гральний бізнес. Живуть у чотирикімнатній квартирі у вінницькому мікрорайоні Вишенька. Мають будинок у Калинівці, де мешкає батько губернатора Георгій Віталійович, 71 рік. На дружину зареєстрований автомобіль "тойота".

Голова обласної ради Григорій Заболотний, 56 років, не сказав точної суми, заробленої торік.

— Заробляю стільки, що красти не треба. Викладаю у двох університетах — аграрному й торгово-економічному. Маю хорошу зарплату, діти мої теж працюють. Донька отримує понад 4 тисячі гривень. А її чоловік — більше 10 тисяч у місяць, бо бізнесом займається. Син офіційно одержує 14 тисяч гривень як керівник страхової компанії "Оранта" у Вінниці. Та це, коли план виконує. Як не виконає — отримає менше. Невістка працює в санаторії військово-повітряних сил. Вона досить пристойний лікар, також хорошу зарплату отримує.

Колишній губернатор Вінницької області Микола Мельник, 65 років, торік заробив 180 тис. грн. Нині він пенсіонер та депутат обласної ради.

— Усі мої доходи — це пенсія, — каже Мельник. — Бізнесу не маю. Сільськогосподарське підприємство "Липівка" в Томашпільському районі передав доньці. Вона там хазяйнує, я не втручаюся. А на мою пенсію жити можна, щомісяця отримую депутатську (15 тис. грн. — "ГПУ"). Ще як депутат обласної ради і голова фракції щоквартально отримую 5 тисяч гривень. Усю суму витрачаю виключно на хворих. Кому операція потрібна, кому медикаменти.

Мельник має квартиру в Києві.

Щомісяця отримую депутатську пенсію – 15 тисяч гривень

— Соромно додому навіть друзів запросити. Останній раз знайомий, не скажу хто, прийшов і сказав, що я як бомж живу. Ремонт вже хтозна-скільки не робив, — розповідає. — Меблів нових не купував. Хоча люблю, коли мене оточують гарні речі, красиві, пишні, дорогі. Але я собі тільки маленькі слабкості дозволяю. Солодке люблю, тому купую цукерки. Останній раз "Пташине молоко" купував. Мені коробки на пару днів вистачає.

Керівник фракції БЮТ Вінницької облради Юрій Мельник, 49 років, торік одержав 103 тис. 350 грн.

— Мої доходи — це зарплата, пенсія військовослужбовця та 150 гривень за лекції на семінарах для начальників відділів райдержадміністрацій, — пояснює. — Бізнесу не маю. Є земельна ділянка — 15 соток, яку використовую як дачу. Найбільше витрачаємося із сім"єю на їжу. Багато йде за квартплату. Торік заплатив десь 5,5 тисяч гривень. Майже половина всього річного доходу пішла на автомобіль "Тойота Корола" сріблястого кольору. Це була мрія мого життя. Так хотів мати власне авто, що навіть вліз у борги й оформив кредит. У результаті ще сім років маю сплачувати десь по 50 тисяч гривень на рік. Ця машина мені золотою буде. Можна було ці сім років збирати гроші й купити собі вертольота.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Олександр Домбровський не оприлюднив декларації про доходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі