четвер, 18 листопада 2010 17:31

Головою облради обрали "регіонала" Сергія Татусяка

11 листопада відбулася перша сесія Вінницької обласної ради шостого скликання. Цієї каденції працюватиме 132 депутати. У минулі роки було 94.

Найбільше представників Партії регіонів — 61. Вони сіли в центральному ряду сесійного залу. Позаду них— депутати від "Єдності" і "Фронту змін". Ліворуч — представники "Батьківщини". Праворуч — депутати, яких обрали за мажоритарними округами.

Більшість депутатів до сесії готувалися спеціально. Чоловіки прийшли в костюмах і галстуках. Найретельніше підбирав гардероб колишній заступник губернатора Василь Жердецький. Він був у темно-сірому костюмі з коричнево-чорною краваткою.

— Речі помагає вибирати дружина, — пояснює. — Купив костюм в "Магігранді", там же купляв і галстук.

Тетяна Антонець, головний лікар дитячої обласної лікарні, прийшла у темно-синій сукні з білою накидкою-болеро:

— Спеціально до сесії не готувалася. Речі купувала до 80-річчя свого батька у торговому центрі "Жовтень". В нього 4 листопада був ювілей. Це ж плаття одягнула на сесію. Воно відповідало кольорам нашої партії — синій і білий. За сукню заплатила 750 гривень, балеро близько 400. Хотілося виглядати ефектно.

Тетяна Антонець разом з колишнім губернатором Олександром Домбровським та головою обласної організації "Батьківщини" Юрієм Медвєдєвим була в тимчасовій комісії. Проводила сесію.

Лідія Діденко, начальник обласного управління охорони здоров'я, на сесію прийшла у чорно-білому костюмі. У зачіску вплела бусинки, які пасували до прикрас.

— Це навіть не костюм, а збірні речі, які придбала раніше в магазинах у Вінниці. Сарафан коштував близько 300 гривень, а от ціну піджака не пам'ятаю, то вже давненько було.

Любов Коваленко, генеральний директор Вінницької обласної телерадіокомпанії з'явилася у рожевому костюмі. Під нього підібрала такого кольору і чобітки.

— Костюм пошила 2008 року, коли мені вручали орден княгині Ольги. Сама тканина недорога. Дорожче оформлення, бо мереживо оздоблене каменями Сваровські. Шиє мені жінка із Вінниці Ірина Собко. До знаменитих кравців не зверталася. Ціну вже не пам'ятаю. Але костюм гарний, тому вдягаю його на урочисті події.

Під час перерви нардепи по черзі фотографувалися з Наталею Добринською, депутатом обласної ради, олімпійською чемпіонкою.

— Наталка схудла останнім часом, — перемовляються між собою депутатки. — Але виглядає дуже славно. Вона ж тут, як лялька. Ще нічого не знає.

Головою облради обрали "регіонала" Сергія Татусяка, 55 років. За нього проголосували 96 осіб.

— Я відчував, що переможу, — каже Татусяк. Він прийшов у синьому костюмі і білій сорочці. — Бачив це по настроях у залі та в партії серед колег. Костюма до сесії не купував, бо маю багато одягу.

Колишній голова обласної ради Григорій Заболотний наступного дня після сесії почав працювати в аграрному університеті проректором з наукової та інноваційної роботи.

— У політику повертатися більше не збираюся, — додає Григорій Михайлович. — А щодо чуток, що мене мали взяти першим заступником, — це неправда. Ніхто мені такого не пропонував, та я й не хочу.

12 листопада кабінет новообраного голови облради освятив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.

— Із собою приніс коричневе крісло на колесах, записники, блокноти, — розповідає Татусяк. — Може, принесу ще фото родини. Зустрічався з депутатами минулого та цього скликання. Надалі планую познайомитися з усіма, особливо, з мажоритарщиками. Їх знаю дуже погано. До кінця листопада проведемо другу сесію, де запропоную кандидатури моїх  заступників.

Отримуватиме зарплату 14 110 гривень

На першій сесії депутати затвердили зарплату новообраного голови обласної ради. Щомісяця Сергій Татусяк отримуватиме 14 110 грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №512 від 30 червня 2005 року, посадовий оклад становлять 17 мінімальних зарплат, але для обрахунку беруть мінімальну зарплату 2005-го — 332 грн. Тому фактична ставка 5644 грн. Крім того, за особливий характер роботи та інтенсивність встановлена надбавка 90%. Ще 60% окладу даватимуть за фактично відпрацьований час. Також голова має право на матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових проблем та допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати.

— Навіть не задумувався, що купуватиму з першої зарплати, — каже Сергій Татусяк. — У мене достатньо грошей, щоб забезпечити себе необхідними речами. Швидше за все, зарплату потрачу на благодійність. Під час виборчої кампанії до мене приходили дуже багато людей з проблемами, їм і роздам гроші.

Зараз ви читаєте новину «Головою облради обрали "регіонала" Сергія Татусяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі