середа, 07 травня 2008 19:29

Дві жінки повісилися у Великодню ніч

Підприємець і власниця кількох магазинів у Козятині Галина Процак, 36 років, проходила курс лікування в хірургії райлікарні у VIP-палаті з окремим душем і вбиральнею. У ніч на 27 квітня жінку знайшли повішеною в туалеті на простирадлі.

Припускають, причиною її рішення піти з життя став діагноз: у Галини підозрювали рак кишківника. Сиротою залишилася 14-річна донька.

Другий суїцид стався в селі Збараж Козятинського району. Напередодні свята 20-річна Ольга Гаврилюк посварилася з чоловіком. У Великодню ніч вона повісилася.

— Ольга менше року тому вийшла заміж, навіть паспорт із новим прізвищем не встигла получити, — розповідає сільський голова Збаража Людмила Лавренюк. — Дівчина з багатодітної родини. До свят старанно готувалася — навела порядок у хаті та навколо. Їздила на базар — купила обновки на Великдень собі й чоловікові.

Після цих випадків почали говорити, мовляв, у цей час самогубство не вважається гріхом і душа померлого йде прямо до Бога.

— Церква ставиться до самогубства вкрай негативно, незалежно, коли воно було звершене, — спростовує думку православний священик із Козятина отець Роман Асафов. — Певно, люди плутають Великодню ніч з однією із поминальних субот під час Великого посту, коли єдиний раз на рік дозволено возносити молитви за самогубць.

Зараз ви читаєте новину «Дві жінки повісилися у Великодню ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі