четвер, 12 червня 2008 20:31

Духові шафи вбудовують у меблі на рівні очей

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Вінничанка Олеся Єрукова готує зелений борщ у кухні з вбудованою технікою. Каже, що вона зручніша і функціональніша
Вінничанка Олеся Єрукова готує зелений борщ у кухні з вбудованою технікою. Каже, що вона зручніша і функціональніша

У новій квартирі 23-річна вінничанка Олеся Єрукова вирішила обладнати кухню вбудованою в меблі побутовою технікою.

— Кухня невелика, 6 квадратних метрів, — розповідає жінка. — А вбудована техніка займає мало місця, зручно, і має гарний вигляд. Заощадила кілька метрів.

Олеся купила техніку з нержавіючої сталі.

— Зараз у моді кольори сірого та чорного відтінків, — говорить дизайнер місцевої фірми 23-річний Валерій Рибачук. — Кухонні меблі підбирають саме до цих кольорів. Поверхню техніки обирають гладеньку або графовану. Скло в шафах — матових відтінків.

Олеся розробляла дизайн кухні самостійно і визначала місце вмонтованої плити з духовкою.

У жінки на кухні вбудована витяжка та газова плита. Під плитою — духовка. Вона схована у тумбі. Для мікрохвильової печі обладнали нішу.

— Хотіли ще вбудувати холодильник, але не вистачило грошей, — каже Олеся.

Вбудовані газові плити поєднують із електричними духовими шафами. Випічка у них краща. Валерій Рибачук зауважує, що духовки не обов"язково вмонтовувати під плитою. Можна встановлювати в будь-якому іншому місці, але на рівні очей та рук. Аби лишній раз не нагинатися.

— Вбудовану техніку можна розмістити на рівні з поверхнею стола, — каже директор салону вбудованої побутової техніки Володимир Кічмаренко, 27 років. — Зараз бум на посудомийні машини. Їх найчастіше встановлюють.

Коштує посудомийна машина в середньому 2–4 тис. грн. Найдешевша модель неекономного класу С на чотири комплекти посуду обійдеться в 1254 грн. Найдорожча, "Бош" класу А на 12 комплектів, обійдеться в 4469. Вона обладнана електронним дисплеєм, який показує температуру води, наявність засобів для миття та час виконання програми.

Посудомийні машини під"єднують до води так само, як і пральні. Для них слід обладнати окремий доступ і стік.

Чоловік каже, що вбудовану техніку розміщують так, щоб сміття не падало між шафами або за них. Це правильно з гігієнічної точки зору і естетичної. Кухонні меблі з вбудованою технікою мають вигляд одного блока.

На вбудованих мийках можна мити, нарізати та висушувати овочі чи посуд. У стандартних — лише мити.

Вбудована техніка коштує більше, ніж традиційна. Валерій Рибачук говорить, що дорожча на 50%. Ціна залежить від функціональних можливостей. Поверхня плити з духовкою коштує від 2,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Духові шафи вбудовують у меблі на рівні очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі