четвер, 28 січня 2010 18:12

Для доріг закупили 3341 тонну солі

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  26 січня житель вулиці Заболотного у Вінниці Віталій Мельник посипає тротуар піскосумішшю
26 січня житель вулиці Заболотного у Вінниці Віталій Мельник посипає тротуар піскосумішшю

Для комунальних потреб у Вінниці закупили вдвічі більше солі, ніж торік. Отримали 3341 т, найближчим часом привезуть ще 500 т.

— Голови квартальних комітетів ще восени написали заявки, вказувалась кількість потрібної суміші, — говорить Ігор Корольчук, 40 років, начальник управління комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради. — Вже отримали піщано-соляну суміш усі квартальні комітети, де є проблемні ділянки, тобто круті спуски і підйоми.

У Вінниці 29 квартальних комітетів, на території яких живуть 80 тис. людей.

— Для піщано-соляної суміші додаємо одну частину солі та дві піску, — розповідає Сергій Суша, начальник відділу експлуатації управління комунального господарства та благоустрою. — Самосвал розвозить цю суміш по проблемних вулицях. На складних дільницях насипає більшу купу. Якщо підйом не надто великий — трохи менше.

— Я вже пару раз посипав дорогу тим піском. Он бачте, насипали біля дорожнього знака, — 39-річний мешканець вулиці Плеханова Ігор Голубєв показує на невелику купу суміші піску і солі на розі вулиць Шевченка і Плеханова. — Приїжджала машина викачувати каналізацію, якраз голольод був. Прийшлося підсипати, бо не могла під гору виїхати.

Син мені на підошви сапожок наліпив куски наждачки

Сусідка Голубєва Наталя Степанова, 52 роки, теж користувалася сумішшю:

— Наш "москвич" під гору по снігу не вибрався б. Зразу, як снігопади пішли, ми підсипали доріжку від гаража аж до вулиці Шевченка. Молодці, що привезли. Бо торік самі шукали чогось для підсипання. То кухонною сіллю, то гарячою водою бризкали.

— Моя онучка побачила в Інтернеті, що квартальним комітетам роздали пісок. Я дзвоню, щоб узнати, де можна брати той пісок. А мені говорять, що посипачку дали тільки на ті вулиці, де є горби. Хіба ж на рівній дорозі не можна впасти, якщо слизько? — каже 65-річна вінничанка Марія Стригун. Вона живе на вул. Петра Запорожця. — Син мені на підошви сапожок наліпив куски наждачки, щоб не впала на слизоті. Отак і спасаюсь.

Зараз ви читаєте новину «Для доріг закупили 3341 тонну солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі