середа, 09 липня 2008 19:27

Цукрозаводам не вистачає сировини

Майже 400 працівників Степанівського цукрозаводу Вінницького району залишилися без роботи. Тиждень тому керівництво підприємства вирішило призупинити роботу. Причина — нестача сировини.

— Через низьку ціну на цукровий буряк сільгоспвиробники відмовляються від його вирощування, — каже 24-річний Максим Герасименко, директор товариства "Подільський цукор", якому належить Степанівський цукрозавод.

Посіви буряку щороку зменшуються. Без перебоїв у сезон працюють лише ті підприємства, які самостійно забезпечують себе сировиною. На Вінниччині це Гайсинський, Крижопільський, Погребищенський, Томашпільський заводи.

Торік товариство "Подільський цукор" за квотою держави виробило 7,5 тис. т цукру. Щоб виконати план, укладали договори на поставку сировини з сільгосппідприємствами в радіусі 100 км.

— У нас на складах повно нереалізованого товару з минулого та позаминулого років, — розповідає Герасименко. — А всього по Україні такого цукру понад мільйон тонн.

2007 року із 39 цукрозаводів області функціонував 21. Щоб підприємство не працювало в збиток, сировини має вистачити хоча б на 50–60 днів роботи. Для цього потрібно щонайменше 80 тис. т буряку.

Зараз ви читаєте новину «Цукрозаводам не вистачає сировини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі