четвер, 21 серпня 2008 20:46

Чи доцільно закривати школи?

Неля Четверук, 31 рік, учитель початкових класів селище Десна Вінницького р-ну:

— Доки є школа, є село. Немає школи, немає села. Люди завжди стараються селитися у селах, де є школа.



Ванда Заблоцька, 60 років, учитель Хмільницької школи N1:

— Коли в класі два учні — це не навчання. Школа має бути забезпечена і комп"ютерами, і спортзалою. Діти мають спілкуватися. А якщо цього нема, а всі предмети викладає один учитель, то краще дітей відправляти в іншу школу. Дітям треба буде вступати у вузи, і вони винитимуть нас, що дали погану освіту.



Лідія Яковенко, 57 років, учитель-методист, відмінник народної освіти із Брацлавської школи:

— Якщо в класах є хоча б три учні, то закривати школу не треба в жодному разі. Хай вони будуть малокомплектні, хай учителі проводять із дітьми індивідуальні заняття чи організовують комбіновані класи, але школа як острівець знань. Село без школи гине. А доцільність довозу школярів треба вивчати у кожному випадку.



Тетяна Ткачук, 56 років, учитель праці, село Мізяківські Хутори Вінницького р-ну:

— У нас навпаки, у селі Переорки, що відноситься до нашої сільради, відкривають школу нову. То ми раді. А якби нашу закрили, то дітям, а їх у нас понад 200, треба було б 8 кілометрів пішки йти до сусідньої Стрижавки. До шкільних автобусів, мало довіри. Бо діти молодших класів раніше закінчують навчальний день.

Зараз ви читаєте новину «Чи доцільно закривати школи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі