понеділок, 05 листопада 2012 00:45

Бюлетені видавали за ксерокопією паспорта

П'ятірка найпоширеніших порушень на Вінниччині під час виборів 28 жовтня.

У центрі Ладижина скуповували голоси. Спостерігачі громадської організації "Моя країна" помітили, як до жінок, що стояли неподалік виборчої дільниці, підходили люди. Показували паспорти й отримували по 100 грн. Коли поверталися, приносили фото бюлетеня з позначкою навпроти потрібного кандидата, одержували ще 100 грн.

У Вінницькому обласному тубдиспансері 120 пацієнтів не отримали бюлетенів. Їх привезли менше, ніж потрібно. Проголосувати змогли 90 хворих. П'ятеро написали заяви про порушення. Замало цих документів доставили також до Стрижавської виправної колонії. Там 1117 виборців, а бюлетенів привезли 1052.

До окружної виборчої комісії №11, що на просп. Космонавтів у Вінниці, під час перерахунку голосів увірвався невідомий. На дільниці зникло світло, тому протоколи приймали з ліхтарем. Чоловік розбив його і кинувся на охоронця. Доки виводили нападника, до приміщення пустили сльозогінний газ. Члени комісії припинили роботу, продовжили наступного дня.

28 жовтня біля виборчої дільниці невідомі пошкодили колеса трьом мікроавтобусам, якими мали розвозити перераховані бюлетені.

У Тростянецькому районі видали бюлетені за ксерокопіями паспорта.

Зараз ви читаєте новину «Бюлетені видавали за ксерокопією паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі