пʼятниця, 08 серпня 2008 15:43

Бібліотекарі Могилева врятували 22 тисячі книжок

Минулої середи в підтопленій міській бібліотеці Могилева-Подільського жінки в масках перев"язують стоси книжок і складають у ящики. У приміщенні задуха.

— Першить у горлі, — скаржиться бібліотекарка Оксана Вдовиченко. — Книжкова пиль. А ще ж скільки літератури треба спакувати! Хто там питав зав"язки? — звертається до колег. — Тримайте, — передає порізаний шпагат.

Фонд бібліотеки має 22 тис. книг. Працівниці готують їх до перевезення у місцевий монтажний технікум, який не підтопило.

— Там нам виділили дві кімнати, — опускає маску, щоби було зручно говорити, директор бібліотеки Анжела Крижанівська, 35 років. — А тут треба робити капітальний ремонт. Паркет шапкою здуло. Стелажі треба міняти, меблі. Добре, хоч книги не позамокали.

Води в приміщенні бібліотеки було на 70 см.

— Це диво, що ми перестрахувалися і підняли книги з трьох нижніх полок. Бо ж ніхто не чекав на таке грандіозне наводнєніє, — зауважує директорка.

В яку суму бібліотеці обійдеться капітальний ремонт, Крижанівська сказати поки не може.

Зараз ви читаєте новину «Бібліотекарі Могилева врятували 22 тисячі книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі