четвер, 28 жовтня 2010 16:40

Арсеній Яценюк говорив про політичну відповідальність з вінницькими кандидатами

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

22 жовтня у вінницькій кіноконцертній залі "Плеяда" лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк спілкувався із людьми. Зала повна. Переважно — люди старшого віку. Кілька десятків людей стоять — їм не вистачило місця. Арсеній Яценюк з'являється вчасно — о 16.00 і сідає в першому ряді біля відвідувачів. Охорони поряд із ним немає.

Виступають шестеро членів партії, котрі балотуються до облради. Через 15 хв. на сцену запрошують лідера.

— Основне гасло нашої виборчої кампанії — зміни майбутнє, — звертається Арсеній Яценюк, 36 років, до виборців. — Сьогодні ми тільки вийшли на старт. У моїй команді люди, котрі вже реалізувалися. Тепер у нас потреба — відбутися для суспільства. Партія регіонів заганяє всіх людей у стойло. Як політичний опонент я щиро бажаю, щоб у регіоналів усе вийшло. Але їхні цілі суперечать благополуччю держави. Їхня програма "Україна для людей" вже здійснилася. От тільки ці "люди" всі з Партії регіонів.

Аудиторія аплодує.

— Маємо чотири цілі. Перша — це промислова модернізація держави. Сьогодні Україна нічого не виробляє, лише споживає. Це потрібно змінювати за рахунок капіталовкладень у промисловість. Тоді будуть і робочі місця, і потужна економіка. Щоб розвивати підприємництво, пропоную знижувати ставку ПДВ із 20 до 17 відсотків. Потрібно заборонити податок на депозити фізичних осіб. Ми не будемо починати розвиток країни із ремонту доріг. У першу чергу треба робити ставку на нормальну медицину. Люди не мають можливості доступно лікуватися. Кому ж потрібна та якісна дорога? Щоб привела на цвинтар? Тому наша друга ціль — реформи освіти та медицини. У третій цілі я орієнтуюся на розвиток аграрної сфери. Українці мають споживати власний хліб, м'ясо та молоко, а не їсти низькосортні товари з-за кордону. Четверта ціль — міцна обороноздатність країни.

Із зали передають два десятки записок із запитаннями до лідера партії. Питає житель міста Бар:

— У Барі губернатор Джига зупинив із незрозумілих причин будівництво 50-квартирного будинку вартістю 33 мільйони доларів. Я очолюю це будівництво. Кілька разів домовлявся із секретарем Джиги про зустріч. Але він мене відверто ігнорує. Це при тому, що порозвішував свої фотографії на білбордах із гаслом "Будуємо нову країну". То де ж він будує? Що нам робити?

— А ви не бійтеся, вставайте! Люди, зрозумійте, що є закон волевиявлення. Ви не повинні мовчати та закривати очі на злочинність. Організовуйте мітинг. А я вам обіцяю, що приїду вас підтримати і особисто скажу Джизі: не бойся, выходи! — відповідає Арсеній Петрович.

Із зали говорять про незаслужені депутатські пільги.

— Люди, парламент — це місце для політичної корупції. Для мене політика — це відображення ваших інтересів. Я вимагаю зобов'язати розпорядників бюджетних коштів щотижня звітувати про їх витрачання. Я приїхав до вас, щоб підтримати членів партії до місцевих рад. Із кожним із них партія підписує угоду про депутатську відповідальність. Це вперше в історії української влади, коли партія підписує зі своїми членами перелік зобов'язань. Угода передбачає відповідальність кожного за свої обіцянки. На кожній території, у кожній раді, кожен депутат буде нести персональну відповідальність перед виборцями. Кандидати в депутати від "Фронту змін" не сховаються за виборчими списками.

Яценюк зачитує одну із записок: "У мене донька вчителька української мови та літератури. Із сім'єю живе в будинку, котрому вже 116 років. Туляться із двома дітками на 15 метрах. А купити квартиру немає змоги, зарплата мізерна. Поможіть нам!"

— Я не обіцятиму вам квартир, але гарантую, що забезпечу 30-річні іпотечні кредити із низькою процентною ставкою. А тим родинам, котрі матимуть хоча б одну дитину, кредити поступово будуть списані.

Арсеній прощається із виборцями. Обіцяє всім відповісти письмово на записки. Сергій Кудлаєнко як представник Яценюка підписує угоду про політичну відповідальність із кандидатами в депутати — Ганною Давиденко, Володимиром Кістіоном, Сергієм Пугачовим, Ганною Жейдою, Михайлом Щербою.

Від політичної партії "Фронт змін" до місцевих рад у Вінницькій області балотуються 385 кандидатів у депутати в багатомандатних виборчих округах. У списку кандидатів до Вінницької обласної ради включені 16 осіб. До районних рад в області балотуються 238 представників "Фронту змін", до міських рад — 131. "Фронт змін" — єдина політична сила в країні, яка забезпечила відкритість своїх виборчих списків.

За соціологічним дослідженням компанії з маркетингових досліджень "GfK Юкрейн", за останні два місяці рівень довіри до лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка в Вінницькій області зріс із 26,7 до 27,2%.

Зараз ви читаєте новину «Арсеній Яценюк говорив про політичну відповідальність з вінницькими кандидатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі