четвер, 17 грудня 2009 18:45

"Ялинку" зробили із 64 покришок різного розміру

Автор: фото: Аріна Кантоністова
  Вінничанка Юлія Сундєєва позує біля ”ялинки” з шин на вулиці Пирогова при вході в ресторан ”Спорт-тайм”. 11 грудня там проводили шоу автотюнінгу
Вінничанка Юлія Сундєєва позує біля ”ялинки” з шин на вулиці Пирогова при вході в ресторан ”Спорт-тайм”. 11 грудня там проводили шоу автотюнінгу

Головну ялинку Ладижина запалять 19 грудня, на свято Миколая.

— Цього року головною буде ялинка, яку колись посадили перед міськрадою, — каже заступник міського голови Олександр Олійник. — Також прикрасимо гірляндами дерева на міській площі.

19 грудня відкриють ялинку і в Шаргороді.

— Через карантин у школах змушені відмовитися від масового святкування, тому буде просто феєрверк та привітання із початком свят, — говорить мер міста Тимофій Жмурко, 56 років.

Тут теж прикрасять дерево, що росте перед міськрадою.

— Воно вже доросле, до 26 метрів, тому майже таке, як у Вінниці штучне, — додає міський голова. — Купили нові гірлянди та пластикові іграшки.

У Вінниці буде одразу три ялинки. Головну засвітять 29 грудня у центральному парку ім. Горького. Вона 29 м заввишки. 19 грудня відкриють новорічне дерево в парку Дружби народів у мікрорайоні Вишенька.

"Ялинку" із автомобільних шин установили 11 грудня неподалік ресторану "Спорттайм".

— Використали 64 покришки різного розміру, — розповідає Костянтин Переврєв із фірми "Капітан". — Кожен ряд складається з п"яти коліс. Викладені по колу, перев"язані між собою. Тому завалити їх неможливо. Можна вилізти на самий верх. Довго наша покришкова красуня стояти не буде, бо її можуть розікрасти чи пошкодити. Усі колеса нові, ми їх пізніше продамо.

24 грудня відкриють ялинку в Барі.

— Частину іграшок зроблять жителі міста. Місяць тому ми оголосили конкурс, — пояснює міський голова Олександр Козак, 44 роки. — За найкращу будемо вручати подарунки, скоріше за все, це будуть цукерки. Чимало іграшок уже принесли. В основному їх роблять із пластику, шкіри, тканини, паперу. На ялинку купимо тільки гірлянди. Ще відкрили благодійний рахунок, на який надходять гроші для купівлі гостинців дітям. Треба дозбирати 5 тисяч, щоби докупити 500 подарунків для сиріт.

У Гайсині вперше встановлять штучну 10-метрову ялинку. Купити її допомогли підприємці. Працівники комбінату комунальних підприємств і Гайсинських електромереж розвісили в центрі 250 м гірлянд. Прикрасили податкову, будинок культури та приміщення райдержадміністрації.

— Уже третій рік наше місто сяє, як Лас-Вегас, — усміхається 25-річна Наталя Витюк. — Раніше стільки гірлянд можна було побачити тільки в Києві чи Вінниці. А зараз розумію, що й у нас може бути гарно.

Найпізніше, 31 грудня о 22.00, ялинку відкриють у Хмільнику.

— Ми традиційно відкриваємо її перед самим Новим роком, — розповідає мер Володимир Мельничук. — О 23.00 я вітаю хмільничан. Потім святковий феєрверк, і всі розходяться святкувати.

Зараз ви читаєте новину «"Ялинку" зробили із 64 покришок різного розміру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі