середа, 26 грудня 2007 19:27

Ялинки добре стоять у воді з аспірином

На ялинкових ринках у Вінниці живі ялинки з"явилися в переддень католицького Різдва. Дерева привезені переважно з Прикарпаття.

— Оці карпатські ялиці простоять до березня, не те що ваші місцеві, — припрошує продавець 40-річний Іван Войтов. — Бачте, голочки які в них цупкенькі й гладенькі.

Найменша метрова ялиця — 35 грн. За невеличку сосну доведеться заплатити 50 грн. Ялинки з Калинівського господарства найдешевші — 20 грн.

— Їм аж із Карпат везти, а нам дорога дешева, — пояснює продавець 28-річний Вадим Кіблицький із Калинівки. — Наші ялинки теж хороші. Беріть, бо перед Новим роком будуть дорожчі як мінімум на 5–10 гривень.

Продавці радять до свят зберігати ялинку надворі. В кімнаті дерево стоятиме довше, коли стовбур кінцем занурюється у воду, де розчинені аспірин та цукор.

— Ялинки продаватимуть у традиційних для Вінниці місцях. Машини вже щодня стоять у мікрорайоні "Вишенька" на проспекті Юності, перед входом до ринку "Урожай" та біля Будинку офіцерів, — розповідає начальник відділу охорони лісу обллісгоспу 40-річний Іван Попадюк. — У кожного реалізатора перевіряємо документи. За незаконно зрубані будемо штрафувати на 50–100 гривень у залежності від величини деревця.

Зараз ви читаєте новину «Ялинки добре стоять у воді з аспірином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі